Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

SDP lani potrošio 1,5 milijuna više od prihoda

30.03.2009.
u 20:13

SDP je u prošloj godini prihodovao nešto više od 35 milijuna kuna, sedam milijuna manje od HDZ-a, a rashodovao milijun i pol kuna više od svog prihoda. Do manjka je došlo zbog ‘prelaska na novi način računovodstvenog poslovanja’, kaže se u izvještaju. Prihod je oko 4,5 milijuna manji nego u 2007. godini, što se može objasniti time da se radilo o izbornoj godini te su donacije bile puno veće nego lani.

Najveći prihod SDP-a, nešto više od 27 milijuna kuna, dolazi od državnog i lokalnih proračuna, a kako je SDP na izborima osvojio veći broj mandata nego prije, tako je dobio i pet milijuna kuna više nego prije izbora. Od imovine u vlasništvu SDP-a prihodovano je oko tri milijuna kuna.

Donacije SDP-u su lani bile nešto više od tri puta manje nego HDZ-u i iznose 1,6 milijuna kuna. Najveći su donatori bile tvrtke In vozila i MTT s donacijama u vrijednosti od pola milijuna kuna i Euroline s nešto manje od 400 tisuća kuna. Među sitnim donacijama ističe se AT Consult sa samo 500 kuna. Od fizičkih osoba najviše su se istaknuli SDP-ovci Josip Leko sa 11.200 kuna i Gordan Maras sa 14.200 kuna.

U objavljenom financijskom izvješću najveća su stavka rashoda materijalni rashodi, no oni nisu posebno specificirani pa se ne može vidjeti što je sve ušlo u te rashode. – Objavljeno je sve ono što po zakonu treba objaviti. Detaljna specifikacija vidjet će se u izvješću revizije koje će biti za dva mjeseca. U SDP-u je sve transparentno – stiglo je tumačenje iz SDP-a.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije