Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovor

Ruža Tomašić: Milanović radi na tome da dobijem i lokalne izbore

Ruža Tomašić i Hassan (1)
Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL
1/5
17.04.2013.
u 12:41

Ovo je šlag na torti moje političke karijere i tu ću stati. Neću se ponovno kandidirati za Parlament EU, posvetit ću se obitelji.

– Nisam zlopamtilo! Evo, pokazat ću vam da sam vjernica koja prašta i tolerira – dočekala me predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić čvrsto mi stisnuvši ruku pa uz poljubac pomirenja dodala: – Ne ljutim se na vas. Vi ste radili svoj posao, kao što ga i svi mi radimo. Evo, dobit ćete ekskluzivni intervju, ali, molim vas, isključite mobitele i diktafon stavite na stol. I napomenite mi kad krene intervju jer ja imam dug jezik i svašta govorim. U ekskluzivnom razgovoru s novinarom Večernjeg lista, koji joj se prije dva tjedna lažno predstavio kao Palestinac koji se želi učlaniti u njezinu stranku, gđa Tomašić komentirala je izjavu premijera Zorana Milanovića koji ju je nazvao elementarnom nepogodom, a bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću poručila da je sretan što živi u Hrvatskoj jer bi u nekoj drugoj državi bio osuđen za veleizdaju...

Premijer govori s mržnjom

Što kažete na izjavu premijera Milanovića da ste gori od elementarne nepogode i pravo društveno zlo?

Žalosno je, a i neprimjereno da premijer izgovori takvo što. Milanović takvim izjavama ne vrijeđa samo mene već i ljude koji su glasali za mene. Očito je zaboravio da su ti isti ljudi, koje on danas smatra glupima jer su svoj glas dali meni, na parlamentarnim izborima glasali za njega i njegovu stranku te je zahvaljujući njima on danas premijer. On mora shvatiti da kao premijer ne predstavlja jednu opciju ili stranku, već da je premijer cijelom hrvatskom narodu. Premijer Milanović prozivao je mene za govor mržnje, a što on sada govori? Samo neka nastavi s takvom retorikom i egoizmom. Učinit će mi veliku uslugu na predstojećim lokalnim izborima. Zbog njegove bahatosti i egoizma ljudi su ga kaznili i glasali za mene. Zapravo mi je tako odradio kampanju za koju ja nisam imala novca. Mislim da bi premijeru Milanoviću bilo pametnije da konačno krene rješavati teško gospodarsko stanje u Hrvatskoj. Narod mu je dao povjerenje jer je obećao izvući Hrvatsku iz krize, ali evo, nakon godinu i pol dana, Hrvatska sve više tone.

I bivši predsjednik Stjepan Mesić obrušio se na vas nazvavši vas političkom karikaturom?

Sreća je Stjepana Mesića što živi u Hrvatskoj. U nekoj drugoj državi bio bi osuđen za veleizdaju. Toliko o njemu.

Jeste li očekivali takav uspjeh na izborima za Europarlament s obzirom na to da ste vi jedina zastupnica u Saboru koja je bila euroskeptik i glasala protiv ulaska Hrvatske u EU?

Nisam bila protiv ulaska Hrvatske u EU, već sam rekla da Hrvatska još nije spremna za ulazak u tu zajednicu, što su ovih dana rekli i mnogi europski čelnici kao što je njemačka kancelarka Angela Merkel i drugi. S obzirom na to da smo na korak od toga da postanemo punopravna članica, sada trebamo raditi na tome da nešto i dobijemo, a ne da izgubimo ulaskom u europsku zajednicu. Moram priznati da sam i sama iznenađena što sam druga po broju dobivenih glasova za Europarlament. Vjerovala sam da ću proći, ali ne i da ću biti na tako visokom mjestu.

Ulazim uzdignute glave

HDZ je u Europarlamentu u klubu pučkih stranaka, hoćete li im se pridružiti?

Ja sam desnije orijentirana od pučana i sigurno neću s njima. Znam da u Europskom parlamentu postoje još tri ili četiri stranke koje imaju političke programe slične našem. Morat ću dobro pročitati njihove programe pa ću odlučiti s kojom ću od njih, a to će zasigurno biti stranka koja čuva svoj nacionalni identitet.

S obzirom na to da će vaš mandat, zasad, trajati samo deset mjeseci, hoćete li uspjeti realizirati svoje planove i hoćete li se kandidirati i na sljedećim izborima za Europarlament?

Ovo je šlag na torti moje političke karijere i tu ću stati. Neću se ponovno kandidirati za ulazak u Europarlament, već ću se posvetiti svojoj obitelji. Sada ću u Europarlament ući uzdignute glave, a tako ću i izaći. Iako moj mandat traje samo deset mjeseci, učinit ću sve da za to vrijeme što više pomognem Hrvatskoj. Dalje ćemo prepustiti mladima na kojima svijet i ostaje te koji nemaju na leđima hipoteku prošlosti pa će oni nastaviti gdje smo mi stali.

>> Milanović: Ruža Tomašić gora je od elementarne nepogode!

>> Tko je Ruža Tomašić – zvijezda izbora za Europarlament

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije