Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA REAKCIJA

Rusija: Reagirat ćemo na širenje NATO-a blizu naših granica

NATO
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
09.06.2014.
u 23:05

U baltičkim državama upravo se održava velika vojna vježba u kojoj sudjeluje 10 članica NATO-a

Rusija će daljnje širenje snaga NATO-a kod svojih granica smatrati pokazivanjem neprijateljskih namjera te će poduzeti političke i vojne mjere kako bi osigurala svoju sigurnost, rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova za agenciju Interfax, prenosi Reuters.

Izjava dolazi u vrijeme duboke krize odnosa Rusije i Zapada zbog situacije u Ukrajini i nekoliko dana nakon što je američki predsjednik Barack Obama ponudio jaču vojnu potporu istočnoeuropskim članicama NATO-a.

- Ovakvo jačanje vojnih snaga saveza blizu granice s Rusijom ne možemo vidjeti kao ništa drugo no pokazivanje neprijateljskih namjera - rekao je Vladimir Titov. Titov smatra da bi takav potez bio izravno kršenje Akta o utemeljenju između Rusije i NATO-a iz 1997. godine.

U baltičkim državama, koje na istoku graniče s Rusijom, upravo se održava velika vojna vježba u kojoj sudjeluje 10 članica NATO-a, uključujući SAD, prenosi RT. Vježba Saber Strike održava se četvrti put ove godine, a osim u trima baltičkim državama neki dijelovi održat će se i u Njemačkoj.

>> Putin stvara novu Rusiju, Krim mu nije bio dovoljan

>> Povijesna je ironija to što su Njemačka i Rusija saveznici

Komentara 17

AA
aabbcc
09:19 10.06.2014.

Najveca ekonomska dobit za amere bila bi izazvati rat u Evropi. Nazalost Evropa danas zivi u slobodi kao i Juzna Koreja...

PL
@ploto@
19:20 10.06.2014.

Marine Le Pen - veliki intervju za RT: "Želimo da Francuska izađe iz NATO-a, američki interesi nisu naši interesi"----------------------P.S.Američki interesi nisu ničiji interesi,nego samo američki !! Yankee go home

MU
mudrilopov
16:26 10.06.2014.

Rusi su toliko vojno jaki da itekako mogu reagirati (kao sto vec rade) na NATO-vo zveckanje oruzjem. Na svaku vojnu vjezbu odgovaraju svojom vojnom vjezbom. Pa nije to Afganistan, Libija ili Irak, protivnici na kojima su se zadnja dva desetljeca izivljavali. Nema UAV (drone) letova nad Rusijom jer bi odmah bili sruseni. Rusija je jedna potpuno drugacija prica za generale foteljase iz NATO pakta koji su do sada ratovali protiv nepismenih pastira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije