Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krajem 2024. godine

Rusija formira novu vrstu strateškog nuklearnog oružja - super torpedo Posejdon

Putin Observes Drills by Russia's Strategic Nuclear Forces
Russian Defense Ministry Press O
03.04.2023.
u 08:39

Rusija je u siječnju priopćila da je proizvela prvi set super torpeda Posejdon, četiri godine nakon što je predsjednik Vladimir Putin najavio potpuno novu vrstu strateškog nuklearnog oružja, potvrdivši da će imati vlastiti izvor nuklearne energije.

Rusija planira do kraja 2024. ili prve polovice 2025. godine u sklopu svoje Pacifičke flote formirati odjel podmornica posebne namjene koje će nositi super torpeda Posejdon s nuklearnim bojevim glavama, izvijestila je u ponedjeljak ruska novinska agencija TASS. Rusija je u siječnju priopćila da je proizvela prvi set super torpeda Posejdon, četiri godine nakon što je predsjednik Vladimir Putin najavio potpuno novu vrstu strateškog nuklearnog oružja, potvrdivši da će imati vlastiti izvor nuklearne energije.

Koncem ožujka, Rusija je rekla da će obalna infrastruktura za podmornice koje će nositi torpeda Posejdon biti dovršena na poluotoku Kamčatki, gdje se nalazi podmornička baza za balističke nuklearne rakete ruske Pacifičke flote. "Odluka o formiranju divizije nuklearnih podmornica posebne namjene na Kamčatki je donijeta", prenosi TASS pozivajući se na neimenovani izvor. "Govorimo o prosincu 2024. ili prvoj polovici 2025. godine." Malo je potvrđenih detalja o Posejdonu dostupno u javnosti, ali vojni analitičari kažu da je u biti riječ o križancu torpeda i drona koji se može lansirati s nuklearne podmornice.

VIDEO: Rusija ispalila projektile na lažnu metu u Japanskom moru

Komentara 7

IP
info_punkt
14:24 03.04.2023.

eto, taman su se danas i Finci javili kao prvi dobrovoljci da se to na njima isproba.

US
ustrajan
10:15 03.04.2023.

HINA postena agencija! Posteno zaraduju svoj svakodnevni hleb od stakora iz Kremlina - sire propagandu!

DU
Deleted user
15:48 03.04.2023.

Svjetski terorizam prelazi polako u - nuklearnu opciju. Poslije, slijedi Zemlja - Zombija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije