Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ruski napad je amaterski'

Rusi tvrdili da su ga ubili, a najpoznatiji kanadski snajperist poručuje: Živ sam i zdrav!

Foto: Ashleigh Stewart / Twitter
1/5
24.03.2022.
u 10:39

Snajperist, koji nosi ime Wali, a kojeg Global News ne imenuje da bi zaštitio njegovu obitelj, postao je poznat nakon viralne, ali lažne tvrdnje da je u Iraku ispalio najduži snajperski hitac na svijetu

Kanadski snajperist za kojeg se pričalo da je poginuo u Ukrajini javio se s ukrajinskog bojišta – živ i zdrav. Za Global News rekao je da vjeruje da su glasine o njegovoj smrti dio propagandne kampanje Rusa.

Snajperist, koji nosi ime Wali, a kojeg Global News ne imenuje da bi zaštitio njegovu obitelj, postao je poznat nakon viralne, ali lažne tvrdnje da je u Iraku ispalio najduži snajperski hitac na svijetu.

– Dobro sam uhranjen i odmoran. Zadnji sam doznao da sam mrtav. To je trolanje i bizarna propaganda iz Rusije – rekao je Wali i dodao da se oporavlja od prehlade i vratit će se na crtu za nekoliko dana.

– Ovaj je rat kao da igrate šah, a ne znate koji su drugi pijuni. Znate malo, ali to je nedovoljno.

Tako je jednom prilikom, opisao je, za dlaku izbjegao smrt. Ruski vojnici pogodili su susjednu prostoriju granatom iz tenka. Samo 50 metara dijelilo ga je od sigurne smrti, ispričao je Kanađanin, po zanimanju programer.

– Ruski napadi daleko su od sofisticiranih, cijeli pokušaj invazije je amaterski. Nemaju sposobnosti NATO-ovih snaga, jadna zemlja ogleda se u svom naoružanju – tvrdi.

Ipak, iako amaterski, krvoločnosti ne nedostaje. Tako je za ovih mjesec dana invazije vidio uznemirujuće scene poput lešina pasa koje su strijeljali Rusi jer su im lajanjem odali položaj.

VIDEO Putin: Isporuke ruskog plina EU moći će se plaćati samo u rubljima

Komentara 23

SA
sargu123
12:27 24.03.2022.

Oštar vid i mirrnu ruku, puno uspjeha u radu ti želim i sretno!

BU
Buterbur
11:33 24.03.2022.

Sretno, Wali. Pošalji ih što više nazad u Moskvu u drvenim kaputima.

DU
Deleted user
12:39 24.03.2022.

Tip je strah i trepet za generale agresorske vojske i upucava ih sa udaljenosti većoj od 3 km.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije