Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Roditelji nasilnice: "Naša se kći kaje što je zlostavljala Ivana"

buljan
Damir Špehar/Pixsell
26.01.2010.
u 21:00

Građani su nesebično poduprli dječaka i osudili zlostavljača, njihove roditelje i samu školu, a stručnjaci sve glasnije upozoravaju da u sveopćoj i opravdanoj osudi, jednakom mjerom valja pomoći i drugoj strani.

Slučaj 13-godišnjeg Ivana, koji je više od godinu dana trpio okrutno zlostavljanje svojih vršnjaka iz VII. d razreda bjelovarske Druge osnovne škole, izazvao je neviđenu pozornost javnosti.

Građani su nesebično poduprli dječaka i osudili zlostavljača, njihove roditelje i samu školu, a stručnjaci sve glasnije upozoravaju da u sveopćoj i opravdanoj osudi, jednakom mjerom valja pomoći i drugoj strani. Računajući na činjenicu kako je monolitna skupina zlostavljača sustavno djelovala u postavi od tri djevojčice i tri dječaka, razgovarali smo s nekima od njihovih roditelja, pri čemu smo kod većine naišli na zid šutnje.

Ogorčeni sudac

Majka djevojčice Josipe, čije su prezime neki mediji neoprezno povezali sa sucem bjelovarskog Prekršajnog suda, u telefonskom je razgovoru izrazila ogorčenost artiljerijskim napadom na njihovu djecu te stoga nije željela komentirati situaciju u kojoj im se našla obitelj. No znakovita je njezina spremna potvrda kako o cijelom slučaju ništa nije znala sve dok o tome nisu progovorili mediji. Nitko je, kaže, iz škole prije toga nije zvao na razgovor, niti na bilo koji način upozorio što joj kći radi u školi.

U bjelovarskoj je javnosti procurilo kako se među zlostavljačima našla i kći voditeljice Obiteljskog centra, inače psihologinje po struci. No ona je u telefonskom razgovoru potvrdila kako njezina kći ide u drugi razredni odjel.

No nasjela je na prijateljičin poziv neka ode na Facebook, gdje će vidjeti nešto smiješno. Ona je na to “smiješno” napisala svoj komentar.

– Obje prolazimo težak put na kojemu moramo ukloniti sve u čemu sam do sada griješila kao roditelj. Ponajprije mislim na višu razinu kontrole svega što je vezano uz internet. Moja se kći sada kaje, a pred svim su roditeljima pune ruke posla – rekla je majka.

Otac jednog dječaka strahuje sad i za njegovu sigurnost.

Olako shvatio

On priznaje kako nije ozbiljno shvatio situaciju u kojoj se našao njegov sin, no sada je spreman primijeniti svaki savjet stručnjaka.

Komentara 55

OB
-obrisani-
00:21 27.01.2010.

Jedno jezičko pitanje: ...... u telefonskom je razgovoru izrazila ogorčenost artiljerijskim napadom na njihovu djecu te stoga..... Kako sad artiljerijskim napadom!? Zar nije topnički napad? Ljutite se što u Brukselesu hoće da uvedu srpskohrvatski a neoprezni ste u koristenju jezikaika do krajnjih granica!

OB
-obrisani-
00:31 27.01.2010.

saopstavamo građane savezne republike jugoslavije da se ne sekirise jer kako doznajemo zaliha mlevenog brasna ima u dovoljnim kolicinama hahahaha a koje je to nemleveno brasno hahaha

KA
Karla
22:45 26.01.2010.

Svakako treba kazniti i prekršitelje i njihove roditelje a i nastavnike ako nisu primjereno reagirali. Kazne trebaju biti kAZNE a ne puka upozorenja na koje se djeca samo smiju. Mora im nekako doći do svijesti grozota koju su učinili. Nisam za premlaćivanje ali nije naodmet i ona narodna da je najkraći put do pameti preko guzice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije