Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvojben izbor - Info

Ravnatelj Doma zdravlja Ljubić nedodirljiv, pod zaštitom je HSS-a?

'29.02.2012., Bjelovar, - Branislav Ljubic (L) iznova izabran za ravnatelja Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske zupanije, a sto je dvojbeno s obzirom da su zaposlenici ministru zdravstva poslali anon
'Damir Spehar/PIXSELL'
01.03.2012.
u 17:03

Upravno vijeće je Ljubiću potvrdilo novi, treći mandat, tako da ga teške optužbe uopće ne zabrinjavaju

Upravno vijeće Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije jučer je odlučilo da će na čelu te zdravstvene ustanove i dalje biti dosadašnji ravnatelj Branislav Ljubić. I, kako to obično biva kad se radi o biranju šefova ustanova u županiji, ni ovaj postupak nije mogao proći bez dodatnih repova.

Nagrađen za otkaz

Večernjak je u posjedu pisma koje je ovih dana upućeno ministru zdravlja Rajku Ostojiću, a u kojem se teško optužuje upravo ravnatelja Ljubića. U pismu potpisanom samo sa "Zaposlenici Doma zdravlja" bez poimeničnih potpisa iznosi se niz optužbi zbog kojih Ljubić, prema mišljenju autora, ne zaslužuje novi mandat. U pismu se ističe da je na to mjesto postavljen još 2005. nakon što je zbog sukoba interesa dobio otkaz na mjestu ravnatelja bjelovarskog područnog ureda HZZO-a. Za "nagradu" ga je njegov HSS na čelu s tadašnjim županom Damirom Bajsom i Miroslavom Čačijom, tadašnjim ravnateljem bolnice, imenovao ravnateljem, i to bez javnog natječaja. Na dušu mu stavljaju i izgubljene sudske procese sa zaposlenicima Doma zdravlja zbog nepoštivanja koletivnog ugovora i dr. Šelovićem zbog zakupa prostora, a u kojima je Dom zdravlja pretrpio financijsku štetu. Nadalje ga se optužuje da je novcem Doma zdravlja financirao i NK Bjelovar kojem je jedno vrijeme bio na čelu, a o čemu, tvrdi se, postoje dokazi u računovodstvu Doma zdravlja.

Odlazak za dvije godine

Sam Ljubić sve optužbe naziva gomilom neistina i gluposti.

– Sve sam već davno obrazložio i Upravnom vijeću ali i vijećnicima Županijske skupštine. Sramota je da me se blati na taj način jer nije istina ni da sam zaposlen bez javnog natječaja kao ni da je Dom zdravlja pretrpio štetu u tim sudskim procesima - tvrdi Ljubić dodajući da nema firme u kojoj nema sudskih procesa. Navodi da je u dva mandata učinio puno dobrih stvari za Dom zdravlja, ali o tome nitko ne govori. Kako obavlja svoju dužnost, kaže, najbolje govori podatak da je ustanova u 2011. ostvarila pozitivan financijski rezultat od gotovo dva milijuna kuna.

– Neka se strpe još dvije godine i po sili zakona odlazim u mirovinu - ironično je poručio svojim kritičarima.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije