Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stradao u požarima

Rasplakala je mnoge: Kći poginulog vatrogasca nosila njegovu kacigu na pogrebu

sahrana australskog vatrogasca
Foto: REUTERS
1/6
07.01.2020.
u 11:07

Dva vatrogasca poginula su kada se njihov kamion zabio u drvo i sletio u kanal dok su žurili ugasiti požar jugozapadno od Sydneyja

U Australiji je pokopan dobrovoljni vatrogasac Andrew O'Dwyer (36) koji je poginuo kada je njegov vatrogasni kamion doživio nesreću jureći na zgarište požara jugozapadno od Sydneyja.

Kamion se, naime, zabio u drvo usred vatre i prevrnuo se u kanal, a od zadobivenih ozljeda preminuo je Andrew i njegov četiri godine mlađi kolega Geoffrey Keaton.

Na pogrebu 36-godišnjeg vatrogasaca sve je dirnula njegova 19-mjesečna kći Charlotte koja je nosila očevu kacigu na glavi, a na haljini je imala medalju. Malena se s ocem pozdravila dodirnuvši lijes, a ti prizori rasplakali su mnoge.

Foto: REUTERS

– Charlotte bi trebala znati da je njezin otac nesebičan i poseban čovjek, koji je otišao samo zato što je bio heroj – rekao je povjerenik Ruralne vatrogasne službe Shane Fitzsimmons.

VIDEO Požari u Australiji

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar partner
partner
13:13 07.01.2020.

da je ovo bilo u hrvatskoj oni nebi ni znali a kamo li da bi objavili. kad su hrvatski vatrogasci zivi izgorili niko u australiji nije zno da se to dogodilo a kamo li da su pisali neke srcedrapateljske clanke.kad su u hrvatskoj znali biti pozari po dalmaciji oni jednim jedinim slovom nisu napisali a odje prenose ko nogometnu utakmicu, iz minute u minutu. valjda je to kompleks malog i beznacajnog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije