Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Radnici Plobesta izloženi azbestu imaju pravo na obeštećenje

Radnici trebaju dostaviti kopiju radne knjižice ili elektronički zapis o radno-pravnom statusu, kopiju osobne iskaznice, te naziv banke i broj bankovnog računa (IBAN) na koji će im se uplaćivati naknada, navodi Fond.
14. veljače 2020. u 14:28 0 komentara 113 prikaza
Rasorava o Plobestu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Radnici koji su u razdoblju od 8. listopada 1991. do 21. listopada 2002. radili u trgovačkom društvu Plobest d.d. i najmanje pet godina bili izloženi azbestu imaju pravo na obeštećenje koje će im se isplaćivati preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, priopćio je u petak Fond.

Vlada - sjednica ZATVORENA SJEDNICA VLADE Vlada imenovala Sinišu Kukića novim direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Fond je na svojim mrežnim stranicama objavio obrazac zahtjeva koji moraju ispuniti radnici koji imaju pravo na obeštećenje i popis dokumentacije koja se prilaže u svrhu dokazivanja pravnog statusa.

Radnici trebaju dostaviti kopiju radne knjižice ili elektronički zapis o radno-pravnom statusu, kopiju osobne iskaznice, te naziv banke i broj bankovnog računa (IBAN) na koji će im se uplaćivati naknada, navodi Fond.

Nasljednici koji sukladno Zakonu o obeštećenju radnika trgovačkog društva Plobest imaju pravo na propisanu naknadu, Fondu trebaju uz popunjeni obrazac zahtjeva priložiti kopiju radne knjižice svog prednika (prethodni nositelj prava) ili elektronički zapis o njegovom radno-pravnom statusu, kopiju pravomoćnog rješenja o nasljeđivanju, kopiju osobne iskaznice nasljednika ili putovnice te naziv banke i broj svog IBAN-a radi isplate naknade.

KONTROVERZNA SNIMKA Ponoš dao mandat na raspolaganje na funkcije u HNS-u, sutra će se ponovno obratiti

Fond će u roku 30 dana od dana zaprimanja zahtjeva donijeti rješenje o pravu na novčanu naknadu za obeštećenje radnika. Tim radnicima, kao i njihovim nasljednicima će se obročno, kroz tri godine, isplaćivati novčana naknada u ukupnom iznosu od 219.000 kuna.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.