Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ponoš dao mandat na raspolaganje na funkcije u HNS-u, sutra će se ponovno obratiti

"To nije način kako komuniciram ja, nije način kako komuniciraju HNS-ovci i očekujem ostavku gospodina Ponoša", izjavio je Štromar, uoči užeg kabineta Vlade.
25. rujna 2019. u 14:16 6 komentara 1076 prikaza
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i član Predsjedništva HNS-a Dubravko Ponoš u srijedu je nakon konzultacija s vodstvom stranke dao mandat na raspolaganje na sve funkcije u HNS-u, a za sada se ne zna hoće li podnijeti ostavku u Fondu, što od njega očekuje HNS-ov potpredsjednik Vlade Štromar.

Sjednica Sabora Grmoja u Saboru: 'Ministar i premijer bili su upoznati s prijetnjama i ništa nisu poduzeli'

"Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) smatra da za postupke i rečenice koje je izrekao nema opravdanja i ne predstavljaju način komunikacije i vrijednosti koje kao stranka zastupamo. Od naših dužnosnika očekujemo da rade u službi građana, profesionalno i transparentno, ali i da budu svjesni vlastite odgovornosti i važnosti primjerene komunikacije prema cijeloj hrvatskoj javnosti", priopćeno je iz Ureda za odnose s medijima HNS-a.

Što se tiče mandata Dubravka Ponoša u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sada još nema nikakvih informacija

Ponoš će u četvrtak će održati novu konferenciju za novinare o aktualnim zbivanjima. Novu konferenciju za novinare Ponoš će održati u 10 sati u prostorijama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na Radničkoj cesti 80, najavili su iz Fonda.

inistar Štromar uvjerio se u uspješnost predaje zahtjeva za subvencionirane kredite Zbog snimke Predrag Štromar očekuje ostavku Dubravka Ponoša

HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar izjavio je u srijedu ujutro da očekuje ostavku svog stranačkog kolege, direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravka Ponoša, nakon što je Ponoš objavio snimku s koje se čuje kako prijeti bivšem predsjedniku Radničkog vijeća Fonda.

Okrugli stol - Električna energija u Hrvatskoj Električna energija u Hrvatskoj Hrvatska bi za deset godina mogla biti važan izvoznik električne energije

"To nije način kako komuniciram ja, nije način kako komuniciraju HNS-ovci i očekujem ostavku gospodina Ponoša", izjavio je Štromar, uoči užeg kabineta Vlade.

Jučer je Ponoševu ostavku zatražio i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Dubravko Ponoš SAM OBJAVIO SNIMKU KAKO URLA Ministar i HNS traže ostavku, a Dubravko Ponoš to odbija

"Čuo sam tu snimku i složit ću se s tezom da je takvo ponašanje neprihvatljivo. Očekujem od gospodina Ponoša da upravnom vijeću Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stavi svoj mandat na raspolaganje", rekao je Ćorić.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš objavio je u utorak na konferenciji za novinare audio snimku prijetnji i uvreda koje je prije godinu dana izgovorio bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu, ustvrdivši kako ga tim tajno snimljenim razgovorom Kotarac ucjenjuje.

Wienerberger
NOVA GENERACIJA GRADNJE
Od 2021. godine svi novoizgrađeni objekti morat će zadovoljavati standarde gotovo nula energetske učinkovitosti
 • ivo.dzinic:

  Ima on srece sto je prijetio i galamio na tipa koji je pickica.Da se na mene tako derao i prijetio mi danas bi bio biljka.

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  pa kad su već hns-ovi tražili direktno, janvo, ostavke hdz-ovih ministara, najmanje što sad mogu jest ostavka direktora fonda. bez obzira na to o čemu se radilo, imamo farsu.

 • Shalan:

  Odvratnije klike od ovih HNS-ovaca nema u Hrvatskoj. Svi imaju bar neke ideale, i ljevica i desnica, ali ovi anacionalni, amoralni uhljebi imaju samo jedan cilj- Daj meni!