Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dokazala znanstvenica

Psi sanjaju naše lice, naš miris i ono što s njima danju radimo

pas
Thinkstock
23.10.2016.
u 08:00

Znanstvenica Deidre Barett smatra kako su snovi pasa po svojoj strukturi i sadržaju najsličniji snovima koje sanjaju ljudi

Doktorica Deidre Barett, klinička i evolucijska psihologinja s medicinskog fakulteta na Harvardu, koja se cijeli radni vijek bavi proučavanjem snova kod ljudi, malo se pozabavila i sanjanjem čovjekova najboljeg prijatelja – psa.

Ona smatra da su snovi pasa po svojoj strukturi i sadržaju najsličniji snovima ljudi i da psi najvjerojatnije sanjaju svoje ljude, njihov miris ili razne zajedničke aktivnosti. No Barett napominje da je ipak nemoguće doznati što psi doista vide u svojim snovima.

Jedan od dokaza da doista sanjaju jest to što ih ponekad možemo čuti kako laju u snu ili pokreću noge kao da trče. Za razliku od pasa, mačke sanjaju neke svoje omiljene instinktivne aktivnosti poput naganjana miševa.

Vlasnicima pasa koji žele da njihovi ljubimci imaju lijepe snove, dr. Barett poručuje da je najbolji recept za to udobno mjesto za spavanje i puno lijepih aktivnosti tijekom dana.

>>Riki se više ne nada da će doći njegov čovjek i odustaje od života

>>U Crikvenici se izgubila kujica Frida

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:49 23.10.2016.

Taj, kaj se more, još jedan trošak, ali kaj je tu je. Svi vlasnici pasa trebat će što prije otići u najbliži trgovački centar (ako im IKEA nije baš blizu) i ondje za svoje lajave ljubince nabaviti udobnu kućuicu i sve za što udobniji smještaj u njoj, kao i prvoklasnu industrijsku klopu za pse. Nema smisla i okrutno bi bilo da nam psi sanjaju ružne snove jer su u nečemu zakinuti. Nisu psi oni šugavi dvonožnici koji u prekrasnoj Lijepoj Našoj po nekoliko mjeseci ne dobiju plaću ili pak oni nad kojima veliki "humanist" Hanžeković Marek učini temeljito ovrhu zbog duga od stotinjak juna. MI smo humano društvo, i psi moraju imati prednost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije