Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moćni Facebook

Prvi protuvladin prosvjed pod parolom: Sisak se budi (polako)

\'12.03.2011., Sisak - Prvi protuvladin prosvjed organiziran je i u Sisku. U njemu je sudjelovalo 400-tinjak Siscana koji su prosvjednom setnjom kroz grad izrazili svoje nezadovoljstvo radom Vlade RH.
\'Nikola Cutuk/PIXSELL\'
13.03.2011.
u 16:00

Policija nije zabilježila niti jedan incident. Novo okupljanje zakazano je već za srijedu

Val protuvladinih prosvjeda zahvatio je i Sisak, gdje je u subotu navečer na gradskim ulicama prvi put prosvjedovalo oko 400 građana. Jednosatni prosvjed protekao je mirno i bez incidenata. Neformalna skupina mladih okupljena na Facebooku uspjela je privući građane različitih struktura i dobi. Nakon prvog, za srijedu je već najavljen i drugi prosvjed.

Bučna kolona ulicama

Iako je u zakazano vrijeme u 18 sati na Trgu Josipa Jelačića bilo tek desetak građana, njihov je broj iz minute u minutu rastao.

– Naš je prosvjed usmjeren ponajprije na što ranije raspisivanje parlamentarnih izbora i zahtjev za ostavku Vlade. Napominjem da je riječ o građanskoj inicijativi bez utjecaja bilo kakvih političkih stranaka – rekao je organizator prosvjeda Davor Moučka. On je svoj revolt prema aktualnoj vlasti objasnio na vlastitom primjeru. Bez izgleda da se zaposli, taj mladi poduzetnik iz Tomčeva puta, pokrenuo je samostalni posao cateringa, ali ga je zbog općeg ekonomskog stanja u društvu bio prisiljen zatvoriti i sada je nezaposlen.

Već prije početka prosvjeda prostor na Jelačićevu trgu ispred Velikog kaptola bio je pod diskretnim nadzorom interventne policije, koja je prosvjednike pratila gradskim ulicama.

Uz povike "Svi na ulice", "Hoćemo izbore", "Jaco, odlazi", "Bando lopovska" i druge te zvukove zviždaljki i truba, kolona je prosvjednika s transparentom "Sisak se budi (polako)" i hrvatskom zastavom krenula Kranjčevićevom ulicom i Ulicom Antuna i Stjepana Radića. Uz izvikivanje parola bučna je kolona prošla uz zgradu političkih stranaka i zgradu županije te se Trgom Ljudevita Posavskog i Rimskom ulicom vratila do polazišta kod Velikog Kaptola. Prosvjednici su sami organizirali redarsku službu, a primjeren je bio i nadzor policije, koja je preusmjeravala promet.

Bez ijednog incidenta

Organizatori su građanima podijelili proglas u kojem su svoje zahtjeve od novih zastupnika u Saboru iznijeli u sedam točaka.

Treba napomenuti da je prvi prosvjed prošao bez ijednog incidenta, bez nereda i štete, pa nije bilo potrebe za policijskom intervencijom.

Organizatori očekuju, kako su napomenuli, da će im se u novim mirnim prosvjedima priključiti još veći broj građana.

Ključne riječi

Komentara 12

MA
maxrudolf
19:02 13.03.2011.

Interesantan clanak. Organizator prosvijeda ima probleme sa svojim Biznisom, i krivi Centralnu vladu!!! Ma ca nije zapita Lokalnu upravu, mozda bi dobia neku savijetnicku fotelju kod njh. Koliko sam procita u VL to je neka bogata Zupanija, gdi plate foteljasa su vece od onih u Centralnoj vladi... Triba najpri pomesti pred svoja vrata, pa onda cistiti dalje...

ST
stevica
19:05 13.03.2011.

Sestre i braco,siscani,uvijek ste bili na strani pravde.Dolazi ljepse vrijeme svaki ce vas dan biti vise i vise da ovu bandu protjeramo.Iskreni pozdrav svima iz siska.

OB
-obrisani-
16:49 13.03.2011.

Kako kaze ona \"umetnica\",.......\"ako jos jednom spomenes moju picku, razbicu te kao picku\". Jeli to ona sto fuka onog celavog iz HDZa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije