Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aktivni darivatelji

Prikupljeno 65 doza krvi - od Višnje Peričić i Dine Frkovića prvi put

darivanje krvi
Foto: Anton Ficko/VLM
1/3
17.12.2013.
u 20:19

Organizirano je došlo dati krv u susjednu Crikvenicu i 10 članova NK Turbine iz Triblja, većini je to bilo prvo darivanje.

Višnja Peričić i Dino Frković novi su članovi najbrojnije obitelji darivatelja krvi iz Novog Vinodolskog. U današnjoj posljednjoj ovogodišnjoj akciji što ju je organizirao tamošnji Crveni križ oni su dali krv prvi put, no iskazali su se i oni koji to redovito čine. Dati krv došlo ih je 68, ali ih se od petoro to iz zdravstvenih razloga nije moglo učiniti. Najbrojniji su bili zaposlenici Vodovoda Žrnovnica kojih je na akciju stiglo 11. Organizirano je došlo dati krv u susjednu Crikvenicu i 10 članova NK Turbine iz Triblja, većini je to bilo prvo darivanje.

Među višestrukim darivateljima krv su došli dati i Nasko Mađovski 116. put, Milivoj Zoričić 107. put, Milan Dundović 102. put, Miko Svetić i Nikola Obradović 97. put, Dubravko Stošić 92. put, Vencel Deranja 67. put, Gordan Šamanić 63. put, Raoul Paučić 62. put, Željko Komadina 58. put, Ljubomir Budić 55. put, Želimir Bažok i Dejan Cvjetičanin 50. put ... Sljedeću priliku da iskažu humanost novljanski darivatelji krvi dobit će na prvoj sljedećoj akciji, u ožujku 2014. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije