Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upisi

Prijelomna životna odluka za 400 osmaša i njihovih roditelja

kampanja (1)
presnimila Ljiljana Risek
23.03.2011.
u 12:07

Programe je predstavilo svih petnaest srednjih škola Varaždinske županije, a Drvodjelac, Boxmark i Zagorje-Tehnobeton predstavili su mogućnosti stipendiranja učenika

IVANEC – Kampanja za upis u prve razrede srednjih škola u školskoj godini 2011./2012., što je održana u prepunoj sportskoj dvorani ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, postigla je pun pogodak. Svjedoči o tome i podatak da je po informacije o upisima, o programima i upisnim kvotama, o deficitarnim zanimanjima, mogućnostima stipendiranja i zapošljavanja, kao i po druge važne podatke koji bi im trebali olakšati donošenje teške odluke o izboru i upisu u željeno zanimanje, došlo oko 400 osmaša i njihovih roditelja!

Uz 120 osmaša iz Ivanca i Salinovca, skupu su se u velikom broju odazvali i učenici iz Klenovnika, Radovana i Donje Voće. Time su pokazali da na donošenje odluke o upisu u srednju školu, kojom će si trasirati buduće zvanje i radnu karijeru, gledaju kao na jedan od prijelomnih koraka u životu.

- Upisna kampanja koja se u Varaždinskoj županiji provodi pod nazivom Odaberi svoju školu, jedinstven je projekt u Hrvatskoj. Njime vas želimo informirati o mogućnostima upisa u jednu od petnaest javnih i privatnih škola, u kojima možete birati između 50 različitih zanimanja. Budući da ove godine osme razrede u našoj županiji završava 1.990 učenika, a da im na raspolaganju stoji 2.492 mjesta u 104 prva razreda, mjesto za svakog srednjoškolca je osigurano – naglasio je u pozdravnoj riječi županijski pročelnik za prosvjetu i kulturu mr. Miroslav Huđek.

Na skupu se kratko predstavilo svih petnaest srednjih škola iz cijele županije, dok su predstavnici Zavoda za zapošljavanje i županijske Obrtničke komore informirali o mogućnostima upisa u strukovne škole, stipendiranju i polaganju majstorskih ispita. Predstavnici Boxmarka i Zagorje-Tehnobetona iz Varaždina i ivanečkog Drvodjelca dali su niz korisnih informacija o strukama koje traže i profilu kadrova koje su voljni stipendirati i zaposliti ih odmah nakon završetka školovanja.

Mogućnosti upisa u petnaest srednjih škola

Uime domaćina, sve nazočne pozdravio je ravnatelj ivanečke škole Dragutin Brezovec, a potom su programe školovanja predstavili ravnatelji Srednje škole Ivanec, Prve i Druge gimnazije u Varaždinu, Prve privatne gimnazije i Privatne varaždinske gimnazije, Privatne srednje škole u Varaždinu, Strukovne, Strojarske, Gospodarske i Graditeljske škole, Medicinske i Elektrostrojarske, Glazbene te Srednje škole Arboretum opeca i Srednje škole u Maruševcu. U odabiru zanimanja učenicima bi trebala pomoći i promidžbena knjižica s kratkim informacijama o svakoj školi, upisnim kvotama, školarini i specifičnim zahtjevima koje neke od njih traže za upis.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije