Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka potrošačima

'Prije potpisivanja bilo kakvog ugovora dobro ga pročitajte'

računi ilustracija (1)
Borna Filic/PIXSELL
15.03.2013.
u 15:00

To su poručili organizatori okruglog stola o zaštiti potrošača u sustavu osiguranja u povodu Svjetskog dana zaštite potrošača

Prije potpisivanja bilo kakvog ugovora dobro pročitajte sve što u njemu piše, poručili su organizatori okruglog stola o zaštiti potrošača u sustavu osiguranja u povodu Svjetskog dana zaštite potrošača. U škole bi trebalo uvesti financijsko obrazovanje kako bi građani spoznali koja su njihova prava i obveze te na taj način bili ravnopravni sudionici u financijskom sektoru.

– Vidljiv je nesrazmjer u snazi između primatelja i davatelja financijskih usluga i pa su potrošači nerijetko uzimali usluge koje nisu na razini njihovih mogućnosti. Iako imamo pravobraniteljicu za djelatnost osiguranja i Centar za mirenje, to nije dovoljno bez financijskog educiranja – kazao je direktor Hrvatskog ureda za osiguranje Hrvoje Pauković, dok je predsjednik saveza Potrošač Ilija Rkman dodao kako sve vrste ugovora potrošači moraju dobro pročitati prije potpisivanja.

– Postavite sto i jedno pitanje i dobit ćete sto i jedan odgovor, a potom, kad ste 100 posto sigurni, stavite svoj potpis na ugovor. Zato smatramo da svaki ugovor mora biti jednostavan, čitljiv i razumljiv – tvrdi Rkman koji smatra da državne institucije moraju osigurati pravnu zaštitu građana, zbog čega je savez, dodaje, već dva puta tražio sastanak s ministrom pravosuđa, kako bi zajednički pronašli rješenje za model ovrha koji bi trebao bio jeftiniji i humaniji.  

>> Veća prava i bolja zaštita potrošača

Komentara 1

IS
istima
18:06 15.03.2013.

'Prije potpisivanja bilo kakvog ugovora dobro ga pročitajte'....... no ni to vas neće potpuno zaštititi. Pokušate li proučiti zakon o elektroničkom potpisu shvatit ćete da ništa ne shvatate, da vam se kao potpis može uvaliti sve i svašta, to jest da 'potpišete' a da niste bili svjesni da potpisujete..... Ako ne vjerujete, naručite telefonom maxTV......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije