Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak Večernjakovca

Preminuo urednik i novinar Ante Toni Šimunović

svijeća
Pixabay
22.06.2022.
u 22:08

U Večernjem listu bio je urednik unutarnje politike, urednik pokrajinskih izdanja i Plave devetke te pomoćnik glavnog i odgovornog urednika.

Otišao je još jedan iz plejade zaslužnih i istinskih novinara. U osamdeset sedmoj godini života preminuo je Ante Toni Šimunović, novinar i urednik koji je svoju cijelu novinarsku karijeru proveo u izdanjima izdavačke kuće Vjesnika. Šimunović je bio novinar izvjestitelj iz Sabora, urednik unutarnje političke rubrike Večernjeg lista, Plave devetke te urednik pokrajinskih izdanja Večernjeg lista.

Ante Toni Šimunović rođen je 25. listopada 1935. godine u Grudama pokraj Dubrovnika. U Zagrebu je apsolvirao slavistiku na filozofskom fakultetu, a diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka Sveučilišta u Zagrebu. Od kraja pedesetih honorarno surađuje u Večernjem vjesniku te istovremeno završava tečaj za mlade novinare što ga je organiziralo Društvo novinara Hrvatske.

U stalnom radnom odnosu je od 1959. godine, kao novinar u gradskoj rubrici Vjesnika. Potom je par godina reporter u Areni, do odlaska u vojsku. Kratkotrajno radi kao nastavnik u Pitomači, ali istovremeno postaje i suradnik u unutarnjo političkoj redakciji Večernjeg lista. Od tada je njegova karijera vezana za Večernji list gdje će obnašati brojne uredničke dužnosti: urednik unutarnje politike, urednik pokrajinskih izdanja i Plave devetke te će biti i pomoćnik glavnog i odgovornog urednika.

Bio je aktivan i u društvenim organizacijama, a dobitnik je “Zlatnog pera” Hrvatskog novinarskog društva te je odlikovan Ordenom rada sa srebrenim vijencem.  Šimunović je bio redovni član Hrvatskog novinarskog društva.

Predsjednik HND-a Hrvoje Zovko izrazio je iskrenu sućut obitelji te istaknuo veliki doprinos koji je Toni Šimunović svojim radom dao novinarstvu te mu se na tome i zahvalio.   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije