Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hristos se rodi

Pravoslavni Badnjak i Božić proslavljen i na istoku Hrvatske

božić
Foto: Branimir Bradarić
07.01.2016.
u 13:23

Jutrenja i jutarnje molitve održane su u svim crkvama na istoku Hrvatske, a kako doznajemo iz policije ni za Badnjak niti za Božić nisu zabilježeni nikakvi problemi.

Tradicionalnim vjerskim pozdravom „Mir Božji – Hristos se rodi“ danas pravoslavni vjernici slave najradosniji kršćanski praznik Božić. Jutrenja i jutarnje molitve održane su u svim crkvama na istoku Hrvatske, a kako doznajemo iz policije ni za Badnjak niti za Božić nisu zabilježeni nikakvi problemi.

– Sve je prošlo u redu i bez ikakvih problema. Imali smo samo jedan izdvojen slučaj kada su dvije osobe, u srijedu, privedene radi remećenja javnog reda i mira, rekao je glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović. Pravoslavni vjernici Božić slave u krugu obitelji i bogatu trpezu. Djeca se darivaju, a u kuće se unosi i slama. – Unesimo u naše živote, u našu svakodnevicu, u živote drugih puno ljubav, mira, spokojstva.

Vidjet ćete, doživjet ćete veliku radost, radost neizmjerivu, radost davanja sebe za dobro drugih. Prenesimo ovu radost u svoje domove, u svoju svakodnevicu, u svoje živote, među susjede. Radujmo se susretu s ljudima, s svojim bližnjima, pa i tamo gdje radimo, svuda i svakom mjestu, stoji u ovogodišnjoj božićnoj poslanici episkopa Lukijana koja je dijeljenja vjernicima.

>> Orešković: Uvjeren sam da će ćirilica doći do Vukovara

Komentara 23

Avatar Baranjac81
Baranjac81
16:44 07.01.2016.

Mir Boziji, Hristos se rodi, uz molitvu Gospode sve Srbe iz ropstva i muke oslobodi.

Avatar ljutkoris
ljutkoris
15:34 07.01.2016.

svim Hrvatskim Braniteljima pravoslavne vjeroispovjesti želim sretan Božić!

CA
Car1994
13:48 07.01.2016.

Hristos se rodi! Pozdrav od Srbina.. <3

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije