Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pelješac

Poznati poduzetnik na požarište bacio otpad, mještani se pitaju: Gdje mi to živimo?

otpad
Foto: Facebook
01.10.2018.
u 19:29

Nakon protesta seljana, da se odmah ukloni danas doneseno smeće pojavljuje se momak koji kupi doslovno, tri madraca i ostatak ostavlja na nelegalnom deponiju, kaže mještanka naselja Mokali Marija Mrgudić

Stanovnici naselja Mokali u blizini Orebića na Pelješcu ostali su u šoku kada su vidjeli da jedan ugledni poduzetnik, vlasnik brojnih turističkih objekata, na požarište baca krupni otpad.

Fotografije ilegalnog odlagališta smeća na Facebooku je objavila mještanka Marija Mrgudić, inače vlasnica vinarije "Bura-Mrgudić".

– Ni brojna upozorenja dežurnih službi na terenu o jakoj buri i neprestanoj opasnosti, ni više od 300 vatrogasca i pripadnika Hrvatske vojske nisu spriječili Igora Mikulića, vlasnika 15 apartmana, tri restorana, ronilačkog centra i boutique hotela "Adriatic" u Orebiću, da otpad odloži na požarište – rekla je Marina Mrgudić za Slobodnu Dalmaciju.

– Čovjek koji je "uložio" u novu boutique vinariju, a da nije obaviješten, tj. da ne zna da se drop mora drugačije zbrinjavati i da drop potpada pod carinsku kontrolu. Nama koji smo u vinarstvu jasno je da je ovo onaj višak dropa koji ne ide pod rješenje, t.j nije u sustavu plaćanja poreza.

Nakon protesta seljana, da se odmah ukloni danas doneseno smeće pojavljuje se momak koji kupi doslovno, tri madraca i ostatak ostavlja na nelegalnom deponiju. Nakon ovog danas viđenog ne mogu da se ne zapitam; koji smo mi to ljudi??

Svi se ponosimo nekakvim porijeklom, poslovnim uspjesima, materijalnim postignućima, političkim ili vjerskim opredjeljenjima ali ništa od toga ne može biti pokrivač za nekulturu. Zbog toga postoji sustav kojeg plaćamo kako bi se svi mogli ponašati po standardnim normama današnjice, ali naši zaposlenici koji bi to trebali obavljati, nisu dosegli razinu ni kulture ni poslovnosti da to rade tako da nemam veliku nadu da će naš komunalni redar nešto učiniti u rješavanju ovog ilegalnog odlagališta otpada – napisala je ona u objavi na Facebooku.

Nakon što se ova priča proširila, oglasio se i Igor Mikulić koji kaže kako je otpad bacio na svoju zemlju te ne vidi problem u tome.

– Kako je izbio požar, deponij se zapalio, čovjek nije imao gdje odložiti smeće pa sam mu rekao da ga iskrene na mom zemljištu. To je zemlja u mom vlasništvu, na svoju sam zemlju iskrenuo otpad i sa svoje sam ga zemlje pokupio. Nitko me od mještana nije nazvao i požar nije zahvatio smeće, uostalom, to je krupni otpad, a ne kućno smeće koje smrdi – rekao je on. No, nakon objave u medijima, otpad je na kraju ipak pokupio.

>> Požar na Pelješcu

Ključne riječi

Komentara 24

DU
Deleted user
20:00 01.10.2018.

Cuj ovo: "To je moje zemljiste....". Kakav balkanski krkan. Po njemu, on moze i atomsku bombu na "njegovo" zemljiste baciti i to je za njega legalno. Kod toga maconje za sigurno necu nikada unajmiti apartman , niti cu otici u njegov restoran.

LU
lupa
19:59 01.10.2018.

Covjek se vodi politikom "mogu sve sto hocu na svome". mogli bi susjedi krenuti istim stopama pa pored njegovog hotela napraviti divlje skladiste nukleranog otpada. Pitam se bi li imao isti stav...

Avatar siva_sova
siva_sova
19:51 01.10.2018.

bahati idiot, ovo najviše mrzim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije