Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najmanje 15 mrtvih u pucnjavi

Otkriven identitet ubojice iz Praga: Studentu (24) otac pronađen mrtav prije napada na Sveučilište

Pokolj na sveučilištu u Pragu
Foto: Reuters/Screenshot
1/16
21.12.2023.
u 20:13

Češki mediji navode kako je David Kozák studirao povijest s fokusom na povijest Poljske

Češki mediji objavili su identitet napadača iz Praga koji je na Sveučilištu ubio najmanje 14 osoba te više njih ranio. Kako piše portal Novinky, riječ je o Davidu Kozáku (24) kojega se povezuje s još jednim slučajem nasilne smrti. Naime, policija je tražila Kozáka zbog nasilne smrti u selu Kladensko. On je bio student Filozofskog fakulteta.

Policija je navela kako je osumnjičenikov otac pronađen mrtav ranije danas, prenosi BBC. Napadač je bio iz sela 21 kilometar udaljenog od Praga. Na društvenim mrežama dijele se i fotografije koje navodno pokazuju napadača. 

Prema posljednjim podacima, ubijeno je najmanje 15 osoba, uključujući napadača. Najmanje 24 osobe, prema posljednjim informacijama policije, ozlijeđene su, a neke od njih teško. Motiv pucnjave još nije poznat. Portal Novinky ističe kako je Kozák studirao povijest s fokusom na povijest Poljske. 

Oko 16 sati, policija je objavila kako je napadač "eliminiran", a evakuacija je bila u tijeku i sat vremena kasnije s obzirom na to da su se neki studenti zaključali u prostorije u kojima su bili. 

VIDEO Strava na Sveučilištu u Pragu: Najmanje 15 mrtvih, mnogo ozlijeđenih

Češki portal Novinky ističe kako nisu u potpunosti jasne okolnosti smrti napadača (24). Naime, obdukcijom će se utvrditi je li on počinio samoubojstvo ili ga je usmrtila policija. 

“Policija je upotrijebila oružje, ali prema ozljedama koje smo mogli vidjeti, čini se da je sam sebi oduzeo život", kazao je načelnik policije Martin Vondrášek te dodao kako treba pričekati rezultate obdukcije. Naime, kazao je kako je kraj intervencije popraćen pucnjavom između osumnjičenika i policajaca koji su intervenirali.

 

TIJEK DOGAĐAJA MOŽETE PRATITI OVDJE

Komentara 34

NE
Neo001
21:07 21.12.2023.

Ako ima takve profesore na filozofskom kao kod nas tipovi kao što su jakovina, klasić, golštajn i brojni slični onda je sve jasno

IK
Ikarus
19:19 21.12.2023.

Užas što se događa kad če mo vidit sliku onog iz Irske

GO
Gof33
20:38 21.12.2023.

što je da je užas je i tragedija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije