Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČAN POTEZ

Potez koji će oduševiti učenike: Učiteljica objašnjava zašto je ukinula domaću zadaću

pismo učiteljice
Foto: Samanta Gallagher Facebook
24.08.2016.
u 14:38

Svoju odluku obrazlaže nedostatkom studija koje dokazuju da domaća zadaća poboljšava akademske učinke učenika.

Učiteljica iz Teksasa odlučila je ukinuti domaću zadaću cijele školske godine, a sve s ciljem da učenici više vremena provedu sa svojim obiteljima.

– Nakon mnogo istraživanja ovog ljeta, krećem s nečim novim – stoji u pismu koje je učiteljica podijelila roditeljima

Samantha Gallagher, jedna od majki čije dijete ide u razred koji vodi Brandy Young, na svojem profilu na Facebooku ostavila je komentar u kojemu piše kako njezina kći Brooke već voli svoju novu učiteljicu.

– Domaća zadaća sastojat će se samo od rada koji učenik ne završi tijekom boravka u školi. Ove godine neće biti formalno zadane domaće zadaće – objašnjava učiteljica osnovne škole iz Teksasa.

Svoju odluku obrazlaže nedostatkom studija koje dokazuju da domaća zadaća poboljšava akademske učinke učenika. Navodi kako bi roditelji s djecom trebali raditi stvari koje su dokazano povezane s uspjehom učenika. 

Jedite večeru kao obitelj, čitajte zajedno, igrajte se vani i djecu na vrijeme vodite u krevet – stoji u pismu. 

>> Učitelji bolje utječu na đake od učiteljica, zabrinjava što ih je malo

Komentara 5

AR
arwin
16:11 24.08.2016.

NWO.

HA
hajduk1966
16:14 24.08.2016.

Valjda ima vlada i ministarstvo koje te stvari odlucuje,tko je uciteljica da donosi uredbe Glupost

IM
Immanuell
17:26 24.08.2016.

Da me nisu prisiljavali da i nakon nastave u turbo režimu razmišljam kako bih riješio domaće zadaće, nikad ne bih neke stvari posložio u glavi. Oduvijek sam volio čitati znanstveno - popularnu literaturu, enciklopedije, obožavao sam zemljopis, kemiju, ali ako ste mi nametnuli da moram(!) nešto što mi je dosadno i što mi netko zapovijeda da naučim napamet, dobijem rogove. Međutim, kroz vrijeme čovjek shvati da nije sve samo u onome što se tebi sviđa, moraš i ono drugo što ti ne paše. Stoga držim ovu odluku dotične učiteljice neozbiljnom i dobrim temeljem za razgovor s njome od strane njezina direktora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije