Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lovci na kadrove

Potajno se popeli na vrh piramide i snimili ove veličanstvene prizore

piramida (1)
Foto: dedmaxopka livejournal
1/10
24.03.2013.
u 22:55

– Na vrhu piramide ima mnogo znakova na različitim jezicima, uključujući i ruski, a jedan je potpis, navodno, ostavio sam ruski car koji se jednom davno popeo.

Dojadile su vam monotone turističke fotografije s najpoznatijih svjetskih znamenitosti? Vjerojatno su se vođeni tom premisom ovi mladi Rusi odlučili na avanturu zabranjenog penjanja na piramidu u egipatskoj Gizi.

Prema njihovoj priči, koja se sada masovno širi internetom, nekolicina njih stigla je do kompleksa piramida jako rano i potom su čekali u sjenama da završe turističke rute. Potom su se iskrali i neopaženi uspeli se na piramidu. Uspjeli su doći do vrha i potom snimiti ove predivne fotografije.

Ruski mediji prenose sljedeću njihovu izjavu:

– Na vrhu piramide ima mnogo znakova na različitim jezicima, uključujući i ruski, a jedan je potpis, navodno, ostavio sam ruski car koji se jednom davno popeo.

Malo je čudno da ih osiguranje nije zamijetilo i privelo jer je penjanje na piramide strogo zabranjeno i zbog toga možete završiti u zatvoru.

Ključne riječi

Komentara 4

AN
anteS
11:02 25.03.2013.

Takovo 'nedozvoljeno' penjanje na piramide nije neki podvig u Egiptu. Osobno sam to vidio na Keopsovoj piramidi. Počeo sam se penjati, a kada me je čuvar zaustavio, dao sam mu nekoliko egipatskih funti i pitao ga, do kuda se mogu popeti. 'Za ovo, možete i do vrha' odgovorio je i pustio me da se penjem. Toliko o strogosti njihovih propisa.

MA
maxxxx
09:54 25.03.2013.

pa u zatvor sa njima, ako je zabranjeno, zabranjeno je

Avatar blackula9
blackula9
10:58 25.03.2013.

uništavanje spomenika, to penjanje bi samo ubrzalo eroziju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije