Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODREĐEN IM ISTRAŽNI ZATVOR

Zagrebački policajac upleten u slučaj mučne iznude: Žrtvi je prijetio ubojstvom

policajac
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija
1/2
24.05.2020.
u 13:42

Žrtvina se kalvarija nastavila i tijekom svibnja kada ga je u više navrata zvao jedan od osumnjičenika, tražeći da mu da novac. Žrtva mu je rekla da novac nema, pa mu je ovaj zaprijetio 44-godišnjakom.

Četvorica muškaraca u dobi od 20, 28, 20 i 44 godine sumnjiče se za iznudu dvojice muškaraca, a najstariji od osumnjičenika je policajac. Sva su četvorica nakon uhićenja ispitana na ODO-u Zagreb, nakon čega su dovedeni pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji im je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog  mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Sumnja se da je četvorka od početka listopada 2019. na širem području Zagreba i okolice od  žrtava iznuđivala nepostojeći dug, a priča je počela tako da je oštećeni od 20-godišnjaka i 28-godišnjaka tražio da mu posude novac. Oni su pristali, no rekli su mu da će im sljedeći dan morati vratiti duplo, s čim se on navodno složio. Mislio je, kazao je kasnije istražiteljima, da će taj zahtjev moći ispoštovati. Uglavnom, oni su mu posudili 500 eura, a sljedeći su dan tražili da im vrati 1000 eura.  Kako im on nije mogao dati taj novac, dvojac ga je naveo da im kod javnog bilježnika potpiše dvije bianco zadužnice na iznos od 150.000,00 kuna.

- Imaš tjedan dana da nam vratiš tih 150.000 kuna, inače ćemo ti doći doma i prebiti te - priprijetio mu je 20-godišnjak.

Ta im prijetnja nije bila dovoljna, pa su nazvali i člana njegove uže obitelji, da bi potom ponovo zaprijetili žrtvi da će njegov dug preprodati, kako su kazali, ozbiljnijim igračima, ako im on ne vrati 150.000 kuna za tjedan dana.

Priča se + nastavila u travnju 2020. kada je  trećeosumnjičeni (20) nazvao žrtvu te ju prevarom  namamio da se s njim doveze do parkirališta jednog trgovačkog centra. Tamo su ih čekali prvoosumnjičeni(20) i 44-godišnji policajac.

- Daj mi 22.000 eura. Osim toga, moraš mi svakih 10 dana isplaćivati po 5000 eura, a pare ćeš mi slati po jednom od ove dvojice koji su tu s nama. Ako to ne učiniš, pobit ću ti obitelj  zaprijetio je 44-godišnjak žrtvi.

Da bi pokazao de je ozbiljan, izvadio je prvo pištolj, a zatim i metak, koji je stavio u jaknu žrtve.

- I da se nisi ovo usudio prijaviti policiji - kazao je 44-godišnjak preplašenom muškarcu.

Žrtvina se kalvarija nastavila i tijekom svibnja kada ga je u više navrata zvao jedan od osumnjičenika, tražeći da mu da novac. Žrtva mu je rekla da novac nema, pa mu je ovaj zaprijetio 44-godišnjakom.

I uistinu, taj policajac, koji je kako se sada sumnja, prešao na drugi stranu zakona, ponovo je nazvao žrtvu  tražeći da mu plati nepostojeći dug od 22.000 eura. No na telefon se nije javila žrtva, već član njegove obitelji.

- Sve ću vas pobiti i sve vam zapaliti i uništiti, ako mi ne date te pare - zaprijetio je 44-godišnjak.

Ta je prijetnje bila očito kapa koja je prelila čašu, pa je žrtva sve prijavila policiji. S policijom su se dogovorili da osumnjičenicima u određeno vrijeme i na određenom mjestu predaju novac, a kada su ovi preuzeli novac, policija ih je uhitila. Osim što je  uhićen, 44-godišnji policajac će vjerojatno biti i suspendiran.

Ključne riječi

Komentara 17

ZA
zagabria5
18:00 24.05.2020.

Čudesna tvrdnja da će 'vjerojatno biti suspendiran'. Po istom kriteriju da je ubio vjerojatno bi platio prekršajnu kaznu. Inače ne znaš to je ovdje luđi, onaj koji od 500 EUR za dva tjedna traži 20.00 EUR ili onaj koji pristaje da plati 100% kamata tjedno. Mislim da jedni druge zaslužuju.

Avatar TheJack
TheJack
17:25 24.05.2020.

" "Osim što je uhićen, 44-godišnji policajac će vjerojatno biti i suspendiran. " " VRH

Avatar patkovic
patkovic
15:20 24.05.2020.

u pp vukovar ima dvojica policajaca članova kriminalne grupe za osiguranja kod prometnih , kome treba imam sve podatke , inače opravdala ih je i unutrašnja kontrola jer šefa lešinara pokriva vaso

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije