Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže produljenje pritvora

Podignuta optužnica protiv Leona Lučića i još dvojice zbog pokušaja iznude

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/8
15.04.2020.
u 14:56

Leon Lučić i Darko Purgar nalaze se u pritvoru zbog pokušaja iznude jednog poduzetnika iz Zaprešića

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon istrage koja je trajala četiri mjeseca, podiglo pred Općinskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana; javnosti poznatog Leona Lučića (48), bivšeg policajca i glumca u tv seriji KT-2, zatim protiv Andrije Vrhovca (34), pripadnika MUP-ove Antiterorističke jedinice Lučko, te Darka Purgara (49), bivšega vojnoga specijalca.

Sva trojica su u karlovačkom istražnom zatvoru četiri mjeseca, a po uhićenju, kako smo pisali, negirali su počinjenje kaznenog djela na način kako im se sumnjičilo. Naime, DORH ih u optužnici sumnjiči da su u siječnju od jednoga zaprešićkoga poduzetnika pokušali iznuditi 100.000 eura.

- Okrivljenicima se stavlja na teret da su 7. siječnja 2020. oko 20.17 sati, postupali zajedno i po prethodnom dogovoru u cilju da si pribave protupravnu imovinsku korist, tako da je 49-godišnji okrivljenik s mobilnog telefona nazvao jednog poduzetnika s područja Zaprešića na njegov mobilni telefon, te ga zatražio isplatu određenog novčanog iznosa i pritom mu zaprijetio, a u svezi čega ga je ponovno kontaktirao istog i sljedećeg dana, kao i 10. siječnja 2020. oko 10 sati, radi preuzimanja dogovorenog novčanog iznosa, dajući mu upute da se zaustavi na tridesetom kilometru autoceste Zagreb-Rijeka, ispod nadvožnjaka Draganić, gdje su bila ostala dvojica okrivljenika.

VIDEO Lučić izvrijeđao novinare pred sudom

Nakon što je oštećenik došao na dogovoreno mjesto ispod nadvožnjaka Draganić u prisustvu još jedne osobe, 48-godišnji i 34-godišnji okrivljenik su, tereti ih se, u njih uperili pištolje, te im naložili da preskoče zaštitnu ogradu, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba i upotrebe sile pri čemu je 34-godišnji okrivljenik drškom pištolja udario u glavu oštećenika, dok je 48-godišnji okrivljenik, u cilju da teško tjelesno ozlijedi osobu koja je bila s oštećenikom, snažno ju drškom pištolja udario u predjelu ramena, pri čemu je ta osoba zadobila tešku tjelesnu ozljedu. Okrivljenici nisu uspjeli u svojoj namjeri pribavljanja nepripadne koristi jer nije došlo do isplate novca - stoji u optužnici karlovačkog DORH-a

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora okrivljenicima zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Komentara 1

Avatar taqa
taqa
15:23 15.04.2020.

Što je zajedničko policajcu, specijalciu i profesionalnom vojniku? Da su bivši. Da su loši u svojim profesijama. Da su dobili po njuški. I loši su glumci. Ali nema veze, mirovine,hranarine i ostalo im se neće dirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije