Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Porezne olakšice za uzdržavane članove i djecu nisu upitne

Prvi rok koji je Europska komisija dala Hrvatskoj za odgovor na pismo vezano uz konverzije kredita CHF produljen je do 30. rujna
18. rujna 2016. u 10:13 6 komentara 2422 prikaza
Zdravko Marić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Tehnički ministar financija Zdravko Marić rekao je jučer novinarima da porezne izmjene počinju početkom sljedeće godine, ako se Vlada oformi u razumnom roku, te da neće ugroziti stabilnost javnih financija. Dodao je da porezne olakšice za uzdržavane članove obitelji i djecu nikad nisu bile upitne i da se u tom području neće ništa ukidati.

Što se tiče ostalih poreznih rasterećenja, dodao je da ona ovise o pregovorima s partnerima i projekcijama proračuna za 2017. godinu. Kao i u intervjuu Večernjem listu, najavio je samo da će se sniziti najviša stopa poreza na dohodak od 40 posto i povećati neoporezivi dio dohotka na 3750 kuna te proširiti porezni razredi, ali nije otkrio ništa više od toga, te da će se ići na smanjenje stope PDV-a.

švicarski franak TUŽBE BANAKA Franak je upozorenje koliko je populizam skup 16.09.2016., Zagreb - U sjedistu HDZ-a poceli su razgovori s izabranim zastupnicima nacionalnih manjina. Nakon razgovora clanovi pregovarackih timova obratili se se novinarima. Photo: Patrik Macek/PIXSELL HDZ širi pregovore Plenković će predsjednici s više od 82 potpisa zastupnika

Govoreći o konverziji kredita u švicarskom franku u eure, Marić je rekao da je konverziju provelo 95 posto građana i da se oni bave posljedicama koje bi mogle imati pravni epilog. Vezano uz pismo Unicredita i najave tužbe, rekao je da će se pokušati boriti dogovorom.

– Pismo Unicredita poziv je svim institucijama Hrvatske da odgovore na to. Imali smo sastanak u Vladi s premijerom o tome kako se i na koji način postaviti u slučaju poziva za tužbu pred međunarodnim sudovima. Ako počne međunarodni spor, prva je namjera zaštita nacionalnih interesa i poreznih obveznika. I dalje stoji opcija da se kroz kompromisno rješenje nađe način koji će zadovoljiti sve strane da do tog međunarodnog sudskog procesa ne dođe – rekao je Marić.

Prvi rok koji je dala Europska komisija, u kojem je Hrvatska trebala odgovoriti na pismo upućeno u lipnju, vezano uz konverzije kredita u švicarskim francima, istekao je prekjučer, no Marić je jučer rekao da je odgođen do 30. rujna te da će do tada odgovoriti.

>> Plenković će predsjednici s više od 82 potpisa zastupnika

U selu Mečenčani stvaraju se goleme rupe u tlu
RASCJEPI U TLU
Ne uzrokuju samo potresi rupe u tlu: Vrtače se pojavljuju širom svijeta, a razlog je zabrinjavajuć
Nikola Škorić
PROLJETNA SEZONA
U novoj epizodi Raiffeisen Future Boosta saznajte kako je Nikola Škorić osnutkom tvrtke Electrocoin započeo revoluciju u industriji plaćanja
  • Deleted user:

    Ministar za primjer. Stručan, skrban, socijaln osjetljiv, blag, odaje utorak čovjeku kojemu možemo vjerovati!

  • Deleted user:

    Dovedite investitore i otvarajte nova radna mjesta! Ako to napravite prvo, sve ostalo uslijedit ce nakon toga kao reakcija.

  • Deleted user:

    Da, olakšice nisu upitne i neće se ukidati, ali će se drastično smanjiti. Uskoro ćemo vidjeti sve što nam je Plenković prešutio u kampanji.