Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FISKALNE AKTIVNOSTI

Porezna uprava kreće u pojačani nadzor tri županije na Jadranu

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
30.07.2018.
u 12:08

Nadzori fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika

Porezna uprava (PU) u ponedjeljak je najavila da će u suradnji sa Carinskom upravom u idućem razdoblju provoditi pojačane nadzore fiskalizacije, kao i da će od 30. srpnja do 1. kolovoza provoditi pojačane nadzore na području Zadarske županije, Šibensko–kninske županije i Splitsko–dalmatinske županije.

U priopćenju se navodi da je kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje, kaže se u priopćenju PU.

Upozorava se da će se prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te prema poreznim obveznicima koji čine najteže porezne prekršaje primijeniti sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada – pečaćenjem poslovnih prostora.

Nadzori fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika,  provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju.
 
"Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je  pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršaje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike", poručuju iz PU.


 
Zasebno, iz PU su u ponedjeljak najavili da će u sklopu pojačanih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom provoditi pojačane nadzore na području Zadarske županije, Šibensko–kninske županije i Splitsko–dalmatinske županije u razdoblju od  30. srpnja  do 1. kolovoza 2018. godine.

Komentara 7

Avatar neidemdalje
neidemdalje
12:15 30.07.2018.

a što im najavljujete koja dva dana će biti pojačan nadzor ... treba ih kontrolirati cijelu godinu pogotovo one što imaju dostavu ...od njih račun dobiti je jednako kao i jackpot

KV
ka-vuk
12:32 30.07.2018.

kad bi samo doveli reda na Brač i Hvar u godinu dana bi nestao dug HZZO-a. Užas koliko se vara. Ako i dobijete račun što je gotovo nepoznanica taj račun je bar dva tri put već bio u opticaju. Alii izgleda da je to područje zabranjena zona za inspektore. Nek dokažu da nije tako.

Avatar marela
marela
12:56 30.07.2018.

Najava poreznih nadzora vezanih za fiskalizacuju je totalna glupost. Porezni nadzor izdavanja racuna nema svrhe ako se ne radi popis zaliha. Poreznom obvezniku u trenutku kontrole može štimati blagajna,ali popisom zaliha se vrlo cesto utvrdi manjak,sto je neoboriv dokaz dada se promet ne evidentira .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije