Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odvjetnica nasljednicima zatajila 310.000, a državi 45.000 kuna

To je učinila bez znanja i suglasnosti oštećenih odnosno zakonskih nasljednika i još je 5. travnja 2012.g.s osiguravajućim društvom u Šibeniku dogovorila i potpisala izvan sudsku nagodbu
23. svibnja 2018. u 15:16 3 komentara 1496 prikaza
Odvjetnica/Ilustracija
Foto: Thinkstock

Šibenska policija kazneno je prijavila 47-godišnju odvjetnicu osumnjičenu za zlouporabu povjerenja na štetu 53-godišnjaka i 55-godišnjakinje, te za kazneno djelo utaje poreza ili carine.

Zagreb: Održan Međunarodni znanstveni skup "Kako poreznim sustavom podržati uvođenje eura" Znanstveni skup o porezima Do većih plaća dramatičnim smanjenjem poreza na rad

- Osumnjičena je u svojstvu opunomoćene osobe u vremenu od 2006.g. do svibnja 2012.g. pred Općinskom sudom u Šibeniku zastupajući imovinske interese oštećenih zadržala za sebe odštetu ostvarene izvan sudskom nagodbom u iznosu od 310.000 kuna. To je učinila bez znanja i suglasnosti oštećenih odnosno zakonskih nasljednika i još je 5. travnja 2012.g.s osiguravajućim društvom u Šibeniku dogovorila i potpisala izvan sudsku nagodbu. 

Temeljem te nagodbe 9. svibnja 2012. godine na bankovni račun osumnjičene je uplaćen dogovoreni iznos od 310.000 kuna, o čemu osumnjičena nije obavijestila oštećene  istakli su iz šibenske policije. Nakon saznanja oštećenih, osumnjičena im je, na njihovo inzistiranje, izvršila djelomičnu isplatu odštete. No, odvjetnica je prijavljena jer ovaj iznos nije evidentirala u svojim poslovnim knjigama niti u godišnjoj prijavi poreza na dohodak, čime je oštetila državni proračun Republike Hrvatske za iznos od oko 45.000 kuna.

Pogledajte galeriju: Zagreb: Novoizabrani glavni državni odvjetnik RH Dražen Jelenić položio prisegu

Odvjetnica/Ilustracija
1 / 9
Zagreb: Novoizabrani glavni državni odvjetnik RH Dražen Jelenić položio prisegu
Odvjetnik Preko 1,8 milijuna Zadarski odvjetnik (74) prijavljen za utaju poreza Pokret ostanka Grmoja: Martinu Dalić nitko ne može rehabilitirati i ona definitivno mora otići IT sektor PROMO Što bi sve IT sektor trebao znati o porezima?
Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo