Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE PARTNERSKI ODNOS

Porezna uprava najavljuje pojačane nadzore fiskalizacije, objavili i zašto

Porezna uprava
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
19.07.2018.
u 18:49

Nadzori fiskalizacije, kako se navodi, provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju.

Porezna uprava najavila je u četvrtak da će u suradnji s Carinskom upravom provoditi pojačani nadzor fiskalizacije, jer je uočeno da znatan broj poreznih obveznika ne izdaje račune ili ih ne fiskaliziraju.

"Kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje. Stoga, Porezna uprava obavještava sve porezne obveznike da će se u suradnji s Carinskom upravom u narednom razdoblju provoditi pojačani nadzori fiskalizacije", navodi se u priopćenju koje je Porezna uprava objavila na svojim internet stranicama.

Poreznici pritom najavljuju da će se prema poreznim obveznicima kod kojih se utvrde ponovljeni porezni prekršaji te koji čine najteže porezne prekršaje primijeniti "sve zakonom dopuštene mjere uključujući mjeru zabrane rada - pečaćenjem poslovnih prostora".

Nadzori fiskalizacije, kako se navodi, provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju.

"Porezna uprava želi graditi partnerski odnos s poreznim obveznicima i spremna je pružiti stručnu pomoć i potporu u ispunjavanju poreznih obveza, ali mora i spremno i brzo zaustaviti najteže porezne prekršaje, štiteći pri tome uredne porezne obveznike", ističu iz Porezne uprave.

Također najavljuju da će iduća tri dana, odnosno u razdoblju od 20. do 22. srpnja, u sklopu pojačanih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom provoditi pojačane nadzore na području Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije.

Poreznici ujedno pozivaju građane, kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa Porezne uprave "Pišite nam" ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave. 

Porezna uprava
1/20
Ključne riječi

Komentara 9

ST
stefj
19:07 19.07.2018.

Ha, ha partnerski odnos s poreznim obveznicima. Ovo mora da je neka humoreska. Sami se prijavite da vas partnerski kaznimo... Nikada nitko u poreznoj nije odgovarao kada bi kaznio neku firmu radi velikog/malog slova, radi tipfelera ili neke slične gluposti, a napisali su gomile takvih kazni. Nikada niti jedan poreznik nije odgovarao radi maltretiranja, nikada nije odgovarao radi uništenja nekog poduzeća, kao niti za ucjene... A vlada samo podržava takvo ponašanje, kada je žena kažnjena s 50.000 Kn radi malog/velikog slova Marić je izjavo - to se ne smije baš tako i nikome ništa, a kada je premijer upitan kako je porezni dug od 10 lp narasao na 7000 Kn rekao je da se porezna ne bavi iznosima... Toliko o tome. Ostali smo isti, samo se gleda kome, kako i koliko novca uzeti da bi se podijelilo uhljebima i interesneim skupinama. Više se nitko ne čudi zašto ljudi bježe u Irsku ili negdje drugdje, kud kod se okreneš ista priča...

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
19:11 19.07.2018.

Hitno treba osnovati Agenciju za fiskalizaciju i zaposliti tisuću novih uhljeba na narodnu grbaču

DU
Deleted user
19:04 19.07.2018.

Svi su jednaki pred zakonom, ali zakon nije jednak prema svima! - to su formalizirali u Poreznoj i krenuli su s nekim partnerskim odnosom, a drugima britko odgovore da su oni represivni organ ! Uostalom, mislim da bi bilo uputno publicirati navadu poreznih službenika da kroz printer provuku prazan formular s poreznim dugovanjem nula kn jer bilo oho ho slučajeva u nedavnoj prošlosti da su tvrtke ili obrtnici gubili velike poslove ili natječaje jer su im isprintavali dugove tipa 2,19 kn ili 0,78 kn pa nisu zadovoljavali formalni uvjet da su podmirili porezne obveze. I onda službenici sami, na vlastitu inciijativu, de facto postupaju protiv propisa i daju "falše" potvrde da se ne suoče sa strahovitim bijesom stranaka kasnije. Ili imate slučaj da netko uplatio porezne obveze za tekući mjesec, ali Porezna to može interno saznati tek nakon 30. ili 31. u mj. pa ga onda šalju kući da donosi bankovne virmane s uplatom poreza jer se "ne vidi", što je dodatno maltretiranje. Partnerski odnos, dajte-najte rekle bi kumice na placu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije