Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA APELIRA NA OPREZ

Poreč: zbog neprilagođene brzine udarila pješakinju na pješačkom prijelazu

Split: Uklonjeni stupići zbog kojih došlo do sukoba Omrčena i Ivoševića
Milan Sabic/PIXSELL
03.02.2023.
u 11:41

Iz istarske policije javljaju kako su prošle godine u Istri zabilježene 72 prometne nesreće u kojima su sudjelovali pješaci, a čak u 68 prometnih nesreća zabilježeno je stradavanje pješaka. Nažalost, u četiri prometne nesreće nastupio je smrtni ishod, 14 pješaka završilo je s težim, a 50 pješaka s lakim ozljedama.

Još jedan slučaj obaranja pješaka na pješačkom prijelazu dogodio se u četvrtak u Poreču pa je istarska policija još jednom uputila apel vozačima da povećaju oprez i uvažavaju pješake u prometu. U četvrtak oko 18.50 sati 36-godišnjakinja koja je upravljala Mercedesom pulske registracije Ulicom Mate Vlašića nije se približila pješačkom prijelazu brzinom da se može pravovremeno zaustaviti te je udarila u 39-godišnju državljanku Sjeverne Makedonije koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Ozlijeđena žena prevezena je u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno da je riječ o lakšim ozljedama, a zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 36-godišnjakinje bit će pokrenut prekršajni postupak. Iz istarske policije javljaju kako su prošle godine u Istri zabilježene 72 prometne nesreće u kojima su sudjelovali pješaci, a čak u 68 prometnih nesreća zabilježeno je stradavanje pješaka. Nažalost, u četiri prometne nesreće nastupio je smrtni ishod, 14 pješaka završilo je s težim, a 50 pješaka s lakim ozljedama.

"U 2023. godini zasad je zabilježeno sedam prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci, od kojih je jedna pješakinja zadobila teže tjelesne ozljede, a šest pješaka lake tjelesne ozljede", naveli su iz istarske policije. 

Apeliraju na vozače da povećaju oprez i uvažavaju pješake u prometu na način da uspore svoje vozilo kada se približavaju pješačkom prijelazu zbog propuštanja pješaka koji prelaze kolnik te da zaustave vozilo ispred pješačkog prijelaza kada su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe ili druge osobe s invaliditetom i kad tek stupaju na pješački prijelaz.

VIDEO: Još 70.000 stanovnika dobit će besplatno dopunsko, Vlada povećala cenzus

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije