Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 8 GODINA

Ide u zatvor na tri godine jer je neoprezno ušao u križanje, skrivio nesreću u usmrtio jednu osobu

Zagreb: U Travnom poginuo motociklist
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
03.02.2023.
u 08:00

Osuđeni P.B. u nesreći iz 2015. ušao je u križanje brzinom od 65 km/h, nije se zaustavio na znak STOP pa oduzeo prednost drugom vozilu. U sudaru su ozlijeđeni vozač drugog vozila, kao i dvije putnice, dok je treća preminula od zadobivenih ozljeda

P.B. (28) pravomoćno je osuđen na tri godine zatvora zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Visoki kazneni sud odbio je žalbe stranaka te je potvrdio presudu Županijskog suda u Zadru iz svibnja 2021. Prema optužnici P.B se teretio da je 2015. skrivio prometnu nesreću.

Upravljao je automobilom u uvjetima noćne vožnje te je u križanje ušao s brzinom od 65 kilometra na sat. Nije se zaustavio na znak STOP ni uvjerio nailaze li druga vozila pa je oduzeo prednost drugom automobilu. Došlo je do sudara, a od siline udarca oba su vozila izletjela izvan kolnika.

Vozač drugog vozila i dvije putnice su bili teško ozlijeđeni, a treća putnica je od zadobivenih ozljeda preminula. 

- Pravilno je prvostupanjski sud optuženiku kao olakotne okolnosti cijenio dosadašnju neosuđivanost, dob u vrijeme događaja (20 g) te izraženo kajanje.  Kao otegotnim su cijenjene teške posljedice prometne nezgode u kojoj je jedna osoba izgubila život, a tri su teško tjelesno ozlijeđene - naveo je VKS u obrazloženju svoje odluke. 

>> VIDEO Policija: Svih petero prijavljenih imalo alkohola u krvi, HZJZ naveo da su zadobili lakše ozlijede


 

Komentara 1

BE
Beyonder
10:19 03.02.2023.

Manijak koji je 2016 ubio četvero motociklista u mjestu Tučin dobio 3.5 godine jer mu tatek podmazao suđenje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije