Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAD ZAGREB

Prometni redari ne mogu ispisivati kazne zbog prelaska na euro, pomaže im policija

Zagrebački prometni redari
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/4
02.02.2023.
u 21:20

Kako bi se, do uspostave rada sustava, osiguralo da oni koji krše propise iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama budu sankcionirani policija postupa po prijavama građana, institucija i prometnog redarstva.

Zbog prilagodbe informacijskog sustava prometnog redarstva na dvojno prikazivanje cijena u eurima i kunama od 1. siječnja, prometni redari u gradu Zagrebu ne mogu ispisivati kazne, u poslu im sada pomaže policija, a uspostava sustava očekuje se sljedeći tjedan.  "Zbog prilagodbe informacijskog sustava prometnog redarstva na dvojno prikazivanje cijena u eurima i kunama od 1. siječnja postoje poteškoće u postupanju po prekršajima iz domene rada Odjela prometnog redarstva. Uspostava rada sustava očekuje se sljedeći tjedan", rekli su Hini u Gradu Zagrebu.

Kako bi se, do uspostave rada sustava, osiguralo da oni koji krše propise iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama budu sankcionirani policija postupa po prijavama građana, institucija i prometnog redarstva.

Iz Grada Zagreba upućuju da se prekršaje mogu prijaviti na dežurni telefon 01/610 1566 ili e-mail adresu redarstvo@zagreb.hr. 

>> VIDEO: Slavni Hrvati napustili su gradove i pronašli bolji život na selu: 'Kad dođeš tu, sve ti stane'

Komentara 3

DU
Deleted user
10:00 03.02.2023.

Godinu dana imali su vremena učiniti sve što treba, no ova jadna vlast u Zagrebu nema kapacitete u moždanim vijugama, a niti odgovornost, najveći im je doseg plave kese!

Avatar comandante
comandante
17:11 04.02.2023.

klauni..policija ne pomaže jer ne izlaze na sve pozive što je i normalno. Šta ih je iznenadilo uvodjenje eura? nisu znali? u normalnoj državi, u normalnom grad netko bi ostao bez posla zbog ovoga...sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije