Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMJERLJIVA ŠTETA

Pomor pčela u Međimurju: Masovno ugibaju u nekoliko stotina košnica

Pomor pčela
Foto: Udruga pčelara Agacija iz Međimurske županije
1/4
09.06.2020.
u 19:57

Što je uzrokovalo pomor, još se ne zna, no pčelari nagađaju da bi to moglo biti tretiranje okolnih poljoprivrednih površina

Danas svjedočimo tužnim prizorima, trovanjem pčela je zahvaćeno područje naselja: Gardinovec, Domašinec, Sivica, Podturen, Ferketinec i Dekanovec, uglavnom nekoliko stotina košnica. Nemjerljiva šteta. Slike su tužne ali moramo ih pokazati - kažu članovi udruge pčelara Agacija iz Međimurske županije koji su danas na svojoj Facebook stranici objavili fotografije uginulih pčela.

Što je uzrokovalo pomor, još se ne zna, no pčelari nagađaju da bi to moglo biti tretiranje okolnih poljoprivrednih površina pesticidima, herbicidima ili fungicidima. Nitko ih, kažu, nije upozorio da će se negdje prskati, pa nisu stigli zaštititi pčele. Pozvana je veterinarska inspekcija, a o pomoru je obaviještena i policija.

>> VIDEO O svjetskom danu pčela

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
20:46 09.06.2020.

Za doživotnu robiju...

Avatar Dars
Dars
20:18 09.06.2020.

Baš čekam rezultate veterinara i inspekcije... a nekako mi se čini da nećemo dočekati te informacije u javnosti. Ipak postoje lobiji kojima to ne odgovara.

MA
Marsal
21:25 09.06.2020.

S cim ste tretirali usjeve? Hebo vas monsato

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije