Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretres u Palovcu

Policija iz kuće Dominićevih u vrećama iznijela dokaze, pretraživala podrum

Palovec: pretres kuće obitelji Dominić
Foto: Ivica Beti
1/36
22.02.2019.
u 11:08

Smiljanu Srnec terete da je sestru usmrtila zadavši joj dva ili više snažnih udaraca tvrdim predmetom po glavi

U 9 sati u kuću obitelji Dominić u Palovcu ušla je policija zbog pretresa. Policajci su ušli i u gospodarske prostorije iza kuće. U kuću je u 10.15 ušao Ivica Srnec, suprug okrivljene Smiljene Srnec. Policajci su u vrećama iznijeli dokazni materijal. Pretres je završio oko 11 sati, a Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić rekao je da nema komentara.

Pretraživali su i podrum iza kuće. U nekoliko navrata policajci su u podrum nosili vrećice za dokazni materijal. Mještani koji su bili svjedoci na pretresu napustili su kuću.

Pretresu je od početka bio nazočan odvjetnik Smiljane Srnec. Policija je ranije tražila mještane koji bi bili svjedoci prilikom pretresa.

VIDEO Dolazak Smiljanina supruga:

Protiv Smiljane Srnec (45), podsjetimo, pokrenuta je istraga, a tužiteljstvo je sumnjiči da je u ljeto 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu usmrtila svoju sestru Jasminu Dominić (23), čije je tijelo tek prošle subote pronađeno u škrinji koja se nalazila u kući.

Pogledajte video policije na posjedu:

Smiljanu Srnec terete da je sestru usmrtila zadavši joj dva ili više snažnih udaraca tvrdim predmetom po glavi.

– Time joj je nanijela višestruke prijelome glave, što je bio uzrok smrti. Istraga će se nastaviti nakon pravomoćnosti rješenja o provođenju istrage. Okrivljenica i njezin odvjetnik imaju pravo žalbe pa treba prvo riješiti pitanje žalbe, a nakon toga se može nastaviti s provođenjem istrage, odnosno konkretnim ispitivanjem svjedoka i provođenjem drugih istražnih radnji – rekao je Darko Galić, zamjenik državnog odvjetnika.

Dragutin Sabol, ujak ubijene Jasmine Dominić, rekao nam je kako sa sestrom Katarinom, majkom ubijene, ne razgovara od 2005. upravo zbog Jasminina nestanka.

– Nikaj se nije poduzimalo, Jasmine nije bilo i rasrdio sam se zašto nitko ništa ne zna. Od tada sestra i ja nismo u kontaktu. Nisam mogao shvatiti da je pet godina čekala da prijavi nestanak kćeri, to me strašno mučilo. Muka mi je bila od svega i nismo razgovarali. Ovo što je Smiljana uhićena, sad me više i nije toliko iznenadilo, bilo mi je jasno što se događa. Vidjet ćemo što će doći van – rekao nam je Dragutin Sabol.

Palovec: pretres kuće obitelji Dominić
1/28

Komentara 40

NE
Neo001
09:43 22.02.2019.

Pojedini novinarčići i njihovi mediji već orgijaju nad ovim nesretnim obiteljskim zločinom kakvih ima masu. Zašto se nitko od tih novinarčića ne usudi istraživati masovna planirana ubojstva, mučenja, pljačke, gaženja nevinih ljudi nakon rata u vremenu od 45 godina od strane titovih zločinaca, udbaša, komunjara.

Avatar TamiFlu
TamiFlu
09:28 22.02.2019.

Kakva je ovo farsa...zena psihicki bolesna, priznala ubojstov, a sad nakon 20 godina krece pretres..da bi se utvrdilo..STO? Jos jedan u nizu spinova i distrakcija sa katastrofalnog stanja u Hrvatskoj. Raspad sustava na svim razinama.

VO
vonstauffenberg
09:52 22.02.2019.

Sestra je priznala ubojstvo,ali ne u prisustvu odvjetnika( tako da se to proznanje ne računa na sudu).Sad traže dokaze protiv nje.Kakve oni dokaze mogu naći nakon 19 godina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije