Naslovnica Vijesti Crna kronika

Policija potvrdila: Bračni par otrovan ugljikovim monoksidom

Uzrok je trovanja nedostatak kisika u stambenom prostoru zbog dugotrajnog loženja peći na kruta goriva, priopćila je policija
11. prosinca 2012. u 11:41 1 komentara 2 prikaza
Varaždin smrt
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Stariji bračni par jučer se otrovao ugljikovim monoksidom u obiteljskoj kući u Bobićevoj ulici u naselju Jalkovec pokraj Varaždina. Muškarcu do dolaska hitne pomoći više nije bilo spasa, dok je žena bila bez svijesti. Nesretne supružnike u kasnim poslijepodnevnim satima pronašao je sin koji živi s njima u podrumu iste obiteljske kuće. Odmah je zvao hitnu pomoć, no otac T. T. (57) već je bio mrtav. Majku M. T. (52) djelatnici hitne medicinske pomoći u teškom stanju prevezli su u varaždinsku Opću bolnicu. Na teren su odmah izašli i djelatnici Termoplina izmjeriti količinu plina u kući, ali i policija.

Očevidom je utvrđeno da su supružnici otrovani ugljikovim monoksidom.

– Uzrok je trovanja nedostatak kisika u stambenom prostoru zbog dugotrajnog loženja peći na kruta goriva uz izostanak redovite cirkulacije svježeg zraka izvana – izvijestili su iz PU varaždinske.

Iz policije skreću pozornost građanima, ako koriste peć na kruta goriva, da u više navrata na nekoliko minuta prozrače stambene prostore kako bi se spriječile ovakve neželjene posljedice.

Wienerberger
NOVA GENERACIJA GRADNJE
Od 2021. godine svi novoizgrađeni objekti morat će zadovoljavati standarde gotovo nula energetske učinkovitosti
  • excell:

    ... pa ti onda ugradi pvc stolariju koja ne propušta zrak ...blažena stolarija od drveta koja kad vjetar vani puše onda se unutra i zavjese njišu