Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznata po eutanaziji

Policija otvorila istragu, bivša nizozemska ministrica zdravstva je ubijena?

Els Borst
screenshot/youtube
13.02.2014.
u 15:35

- Zaključili smo da je malo vjerojatno da je poginula nesretnim slučajem i otvorili smo istragu o zločinu - kazao je dužnosnik nizozemske policije Willem Woelders.

Nizozemska policija otvorila je istragu o ubojstvu bivše ministrice koja je izradila prvi zakon o eutanaziji u svijetu, piše  Telegraph.

Vodeća nizozemska liberalnu političarku, 81-godišnja Els Borst, dva susjeda su pronašla mrtvu u njezinoj garaži u ponedjeljak, samo dva dana nakon što je prisustvovala konvenciji svoje stranke desnog centra Demokrati 66.

Malo vjerojtano da je poginula nesretnim slučajem

- Nakon što smo pregledali sve tragove, obavili forenzička istraživanja i skupili svu medicinsku dokumentaciju, sinoć smo zaključili kako je malo vjerojatno da je poginula nesretnim slučajem i potom smo otvorili istragu o zločinu - kazao je dužnosnik nizozemske policije Willem Woelders.

Borst je u dva mandata bila potpredsjednica nizozemske vlade i ministrica zdravstva te je "napisala" prvi zakon o eutanaziji u svijetu. Zakon o eutanaziji koji je Nizozemska donijela 2001., stupio je na snagu 1. travnja 2002. Od tog vremena ona se sve više uvodila u praksu.

- Na osnovi tragova pronađenih u garaži i njezinoj kući postoji razlog da vjerujemo kako je Borst žrtva zločina - rekao je glavni tužitelj Johan Bac. - Sumnjamo da se radi o zločinu, ali još ne znamo što se točno dogodilo - dodao je Bac. Policija nije isključila da se dogodio napad na političarku, a detektivi istražuju njezine posljednje kontakte.

>>Europski parlament nameće pobačaj kandidatskim zemljama

>>Pred odlukom: Hoće li Belgija legalizirati eutanaziju djece?

Komentara 5

CA
car13
09:21 14.02.2014.

humano , eutanazirana da nepati .....

PA
pahulja
22:24 13.02.2014.

Test.

PA
pahulja
22:26 13.02.2014.

Da ta ministrica nije ubijena od iste grupe ljude kao i Van Gogh? Naime, varaju se politicari ako misle da ce oni moci donositi neke odluke bez da to usuglase sa muslimanima u vlastitoj zemlji, a narocito ako se to kosi sa sarija zakonom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije