Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrsni reporter

Poginuo legendarni novinar koji je nagrađen za 'Sramotu Srebrenice'

Bob Simon
Foto: Reuters Screenshot
1/2
12.02.2015.
u 19:50

Bob Simon bio je legenda američkog novinarstva. Poginuo je u sudaru u New Yorku

Legenda američkog novinarstva, veteran CBS Newsa Bob Simon (73) poginuo je jučer navečer u sudaru dvaju automobila u New Yorku.

Kako javlja Telegraph, stradao je i vozač (44) automobila Lincoln u kojem se Simon nalazio i koji je ujedno izazvao sudar dok je vozač Mercedes Benza prošao bez ozljeda. Policija istražuje nesreću i nije uhitila 44-godišnjaka.

Američki mediji podsjećaju da je struka ostala bez erudita, vrsnog fotografa i novinarske legende čija je karijera trajala pet desetljeća. Tijekom tih godina, Simon je popratio neke od najznačajnijih inozemnih ratnih sukoba te preživio 40-dnevno zatočeništvu u iračkim zatvorima tijekom Zaljevskog rata.

Nagrađen je s ukupno 27 Emmyja i najprestižnijom nagradom za elektroničko novinarstvo Alfred I DuPont-Columbia za izvještaj ''Sramota Srebrenice'' o genocidu u BiH koji je snimljen za CBS-ovu televizijsku emisiju ''60 minuta''.

– Bob Simon bio je stari prijatelj, predivni kolega i nevjerojatan novinar. Jako će nam nedostajati – poručio je na svom Twitter-profilu CNN-ov Wolf Blitzer.

>>Pitanje je bi li Washington Post pisao o potezu hrvatske vlade da je svjestan dubine hrvatske birokracije

>>Wolf Blitzer ateistici: Zahvaljujete li Bogu što ste preživjeli tornado?

Komentara 6

Avatar tigarbbb
tigarbbb
23:17 12.02.2015.

svi ostali komentari su izbrisani,vjerojatno nisu bili primjereni

DU
Deleted user
22:08 12.02.2015.

nekome si stao na zulj i eto dogodila se nesreca stari kgb sistemi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije