Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBIO POŽAR U STANU

Heroji iz Bjelovara: Dignuli ljestve u zrak, a Indijac je s njih spašavao djecu

Foto: Screenshot
1/3
15.07.2020.
u 09:02

– On se popeo, otišao po jedno dijete, dodao ga dolje, otišao po drugo, dodao i onda se gospođa spustila dolje – prepričava susjeda Olga.

Brza reakcija prolaznika i susjeda rezultirala je spašavanjem majke i dvoje djece s drugog kata zgrade u Bjelovaru. U noći s petka na subotu izbio je požar u stanu Helene Rubil i tada je počela drama.

Starije dijete probudilo je majku i tražilo je sprej za nos jer ne može disati budući da mu je nešto smrdjelo. U kuhinji se zapalila sušilica rublja i oni su ostali okovani vatrom. S prozora spavaće sobe prolaznike je molila pomoć. 

– Svi smo izašli, svi vrištimo. Gore su žena i djeca na prozoru, mi ne možemo do njih – prepričala je susjeda Olga Pavličević za HRT.

Njen je suprug donio ljestve, no one su bile prekratke. Muškarci su tada podignuli ljestve u zrak, a na njih se popeo Indijac Biju Raveendran koji je bio najlakši. 

– On se popeo, otišao po jedno dijete, dodao dolje, otišao po drugo, dodao i onda se gospođa spustila dolje – prepričava susjeda Olga.

Indijac na privremenom radu u Bjelovaru mislio je samo na jedno. 

– Želio sam spasiti ženu i djecu. Nisam ništa drugo osjećao – kazao je Biju Raveendran.

Majka kaže da su djeca sada dobro.

– Bili su u bolnici, bili su na kisiku, dobili su infuziju, oni su dobro. Njemu mogu zahvaliti jer da nije bilo njega, ne znam što bi bilo, kaže samohrana majka.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar mofo
mofo
12:24 15.07.2020.

Covjek spasavao, sta je bitno jel indijac, amerikanac, francuz.. nije li to malo rasisticki kad je glavna tema sto je, a ne sto je napravio?

GL
glood66
11:07 15.07.2020.

Bravo, hrabri čovječe!

MA
maestral
09:26 15.07.2020.

Liči na onog iz WHO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije