Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podijelili 2400 eura

Podignuta optužnica: Tri Hrvata, Alžirac i Somalijac zajedno u zločinačkom udruženju

policija
Ivo Čagalj/PIXSELL
02.06.2015.
u 14:56

Okrivljenici su u četiri navrata prebacili 18 stranih državljana iz Hrvatske u Sloveniju za što su primili ukupno 2.400 eura.

USKOK je nakon provedene istrage podignuo optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana, jednog alžirskog i jednog somalijskog državljana te zatražio produljenje istražnog zatvora za dvojicu okrivljenika.

Hrvati A. O. (1989.), R. K. (1971.), A. H. (1992.), Alžirac A. R. (1983.) i Somalijac M. A. I. (1985.) u optužnici se terete "zbog  počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj u sastavu zločinačkog udruženja".

Njima se optužnicom stavlja na teret da su se od 2. do 20 studenog prošle godine u Zagrebu povezali "u zajedničko djelovanje radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Hrvatske u Sloveniju". "U navedenom razdoblju okrivljenici su u četiri navrata prebacili 18 stranih državljana za što su primili ukupno 2.400 eura koji iznos su, sukladno prethodnom dogovoru, međusobno podijelili", stoji u priopćenju USKOK-a.

>>'Imam 14 godina i napokon sam sretna. Ali nije uvijek bilo tako. Ovo je moja priča...'

>>Izbjeglice ne žele oni koji su najviše bježali na Zapad

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije