Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepogoda

Plitvička jezera: Zbog suše prijeti nestašica pitke vode

rijeka Lika (1)
Iva Vidović/VLM
18.11.2011.
u 16:35

Milan Jurković, župan ličko-senjski, proglasio je elementarnu nepogodu za područje općine

Stanovnicima općine Plitvička jezera zbog ovogodišnje suše prijeti ostanak bez pitke vode.

Dugotrajna suša prouzročila je smanjenje dotoka pitke vode do faze presušivanja, poručuju iz ureda ličko-senjskog župana koji je proglasio elementarnu nepogodu.

Najgore je u Korenici koja trpi veliku nestašicu vode, a elementarna nepogoda proglašena je u cijeloj općini Plitvička jezera s pripadajućim naseljima i zaselcima.

Komentara 1

VI
Vito
07:55 19.11.2011.

Je, to nam je priroda dala... Što će nam vodotornji, kad imamo vode \"za bacanje\"... Da, lako je meni biti \"general poslije bitke\", no, što će poduzeti država kako ne bi pored tolike vode ljudi bili žedni? Plaćemo da nam nam je suša uništila urod po poljima, aokruženi smo rijekama, jezerima, potocima... Zar nam treba stvarno doći netko \"sa strane\" i pokazati - ovdje napravite rupu i izvlačite vodu u spremnike \"za crne dane\"? Jesmo škrti tamo gdje nema potrebe... Sve loše se događa \"nekom drugom\", a nama će uvijek biti - \"lako ćemo\"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije