Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečano u Mimari

‘Ugovore sa Svetom Stolicom nećemo nikada revidirati’

Predstavljanje programa u Mimari
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
15.02.2020.
u 19:23

Tim šefa HDZ-a predstavio program za stranačke izbore, a Plenković istaknuo: Nije Tuđman HDZ stavio ni krajnje desno ni u centar, nego točno tamo gdje treba biti i gdje će biti i ubuduće

“Sjedi s nama i dušu okrijepi, nek’ ti nebo puteve osvijetli, nek’ ti snage da...”, orio se hit Doris Dragović jučer u Mimari, prigodno pušten taman kad su u muzej ulazili glavni akteri dana, kandidati za vodstvo HDZ-a sljedeće četiri godine. Predvođeni pretendentom za čelno stranačko mjesto Andrejem Plenkovićem, među kolege iz Zajednice spustili su se i kandidat za njegova zamjenika Tomo Medved te oni za potpredsjednike, Oleg Butković, Branko Bačić, Ivan Anušić i Zdravka Bušić. Da ne bi bilo nikakve zabune oko toga tko predstavlja Plenkovićev tabor na predstojećim unutarstranačkim izborima, na pozornici na koju su se popeli stajala je i ogromna fotografija spomenute šestorke s palcima u zraku, snimljena ispred crkve sv. Marka.

Jedan član – jedan glas

Nije to bila jedina fotografija jučer u Mimari jer HDZ-ovci koji su došli dati podršku Plenkovićevu timu, cijelo vrijeme predstavljanja programa okidali su selfije, što jedni s drugima, što pokušavajući uhvatiti kadar s nekim od glavnih protagonista na pozornici. A na binu je prvi izašao Ivan Anušić, predstavljen, uz ostalo, kao maloljetni dragovoljac Domovinskog rata i otac četvero djece.

FOTO Predstavljanje programa Andreja Plenkovića u Mimamri

Predstavljanje programa u Mimari
1/20

– Politika je nezaobilazna, a HDZ je mainstream hrvatske politike. Stranka je to koja je od početka vodila Hrvatsku, i to na temeljima koje su stvorili hrvatski branitelji. U 2020. godini Hrvatska predsjeda Europskom unijom, članica je NATO-a, i sve to treba zahvaliti HDZ-u, odnosno svemu što smo napravili u posljednje tri i pol godine – kazao je osječko-baranjski župan Anušić, dodajući kako su nacionalna sigurnost, gospodarski rast i demografska obnova domoljublje 21. stoljeća. Da se 15. ožujka zapravo bira državnik, istaknuo je Branko Bačić, inače šef HDZ-ova saborskog kluba. Dogodio mu se, doduše, i manji lapsuz pa je prvo pogriješio datum, što je cijeloj dvorani stranačkih pristalica bilo beskrajno simpatično.

– Na ovim će unutarstranačkim izborima prvi put članovi imati neposredni utjecaj, a nemojmo zaboraviti da je za princip jedan član – jedan glas zaslužan upravo Andrej Plenković – rekao je Bačić, nakon kojeg se na pozornicu popela Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova, koja je predstavljena kao bliska suradnica pokojnog Franje Tuđmana. To je Zdravku Bušić ganulo.

“HDZ je tamo gdje treba biti”

– Znate da sam i inače emotivna. Ovaj skup podsjeća me na Prvi opći sabor Hrvatske demokratske zajednice, kojem sam prisustvovala prije 30 godina, jer su zajedništvo i radost jednaki. Različito je samo to što smo tada morali imati puno hrabrosti, a sad nam treba odlučnosti i odvažnosti – ubacila je Bušić u govor ime programa svog tima koji je nazvan upravo “Odvažnost za Hrvatsku”.

Da je ipak hrabrosti trebalo i kasnije, kazao je ministar prometa Oleg Butković, koji je kao primjer naveo 2016. godinu, kad je HDZ preuzeo Plenković.

– Bilo je nevera i koja tropska ciklona, ali stali smo uvijek na noge – meteorološki se izrazio Butković, govoreći i o infrastrukturnim projektima, posebice o Pelješkom mostu.

Ministar branitelja Tomo Medved podsjetio je da biraju kandidate za parlamentarne izbore, a premijer Andrej Plenković istaknuo da se program njegova tima temelji na vrijednostima na kojima se temelji i Hrvatska. Rekao je da ne treba prestati ponavljati koliko se duguje braniteljima i Tuđmanu, a osvrnuo se i na poziciju stranke na desnom centru.

– Nije Tuđman HDZ stavio ni krajnje desno ni u centar, nego točno tamo gdje treba biti i gdje će biti i ubuduće. Nema suverenističkije stranke – kazao je Plenković te dodao da će se boriti protiv korupcije, raditi na napretku, da neće nikada revidirati ugovore sa Svetom Stolicom, a pohvalio se i uspjesima svoje Vlade kao što su decentralizacija i vraćanje datuma Dana državnosti u svibanj.

Ključne riječi

Komentara 103

Avatar tkozna
tkozna
14:01 15.02.2020.

Ti bi se preobratio i na Budizam samo da ostaneš na vlasti. Plenkoviću radi za narod, ne samo za njih.

DU
Deleted user
13:57 15.02.2020.

Plenkoviću, HDZ može nešto dozvoliti ili ne dozvoliti najkasnije do jeseni. Kad napokon zasluženo izgubite izbore, bit ćete 2.ili 3.violina i onda ćete biti ISTI kao sad oporba u Saboru. Vi ćete protestirati, optuživati, kmečati itd., a oni koji će imati većinu će vam dijeliti opomene radi povrede poslovnika, uzimati riječ, straža će vas iznositi van iz sabornice...a mi neopredjeljeni ćemo uz blagi smješak utvrditi da je "sjašio Kurta, a uzjahao Murta"...kapiči, Andrija moj?!?

IL
ilustrator
14:13 15.02.2020.

plenkoviću obećaj lustraciju, provedi je i ući ćeš u povijest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije