Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika akcija

Plenković o uhićenjima: Nema nedodirljivih i naša poruka je jasna: dosta je korupcije

Zagreb: Premijer Andrej Plenković komentirao raspuštanje Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
29.05.2020.
u 15:50

U svakom slučaju, riječ je o akciji koja je plod neovisnog i samostalnog djelovanja pravosudnih i policijskih tijela, kako i treba biti, kazao je premijer

Premijer Andrej Plenković je u Intervjuu tjedna Media servisa komentirao današnja uhićenja.

"Ja znam o tome onoliko koliko je javnost obavijestila policija. U svakom slučaju, riječ je o akciji koja je plod neovisnog i samostalnog djelovanja pravosudnih i policijskih tijela, kako i treba biti. Politika naše Vlade, mene osobno i Hrvatske demokratske zajednice je stalna, kontinuirana i beskompromisna borba protiv korupcije.

Ukoliko u ovim istragama se pokaže da je netko učinio neko kazneno djelo za to treba odgovarati, bez obzira na ime i prezime i bez obzira na stranačku pripadnost. Nema nedodirljivih i naša poruka je jasna: dosta je korupcije", poručio je premijer Andrej Plenković.

Zagreb: Premijer Andrej Plenković komentirao raspuštanje Sabora
1/21

'Dokaz za institucije rade svoj posao'

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je u petak kako su PNUSKOK-ova uhićenja predsjednika uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića te državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac dokaz da institucije rade svoj posao te da funkcionira pravna država.

"Ja ovo gledam kao da institucije rade svoj posao, pravna država funkcionira. Sigurno je to nešto što pokazuje političku volju da se rješava korupcija, što će donijeti pravni epilog vidjet ćemo u budućnosti. To ne bih povezivao s predizbornim vremenom, nego isključivo s borbom za pravnu državu", rekao je Aladrović novinarima.

VIDEO: Uhićena i Josipa Rimac: Neslužbeno se doznaje da su ona i Jakupčić uhićeni zbog izgradnje vjetroelektrana u Kninu!

Dodao je da, iako se uhićene osobe povezuju s bivšim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, to nisu unutarstranački sukobi.

Na pitanje hoće li uhićenja utjecati na slaganje izbornih listi HDZ-a, nije precizirao.

"Liste moraju biti složene do 12. lipnja, i sigurno je puno zainteresiranih koji žele svoje mjesto na listama. Mogu jamčiti i pretpostaviti iz svoje pozicije da će liste biti skrojene od najboljih kandidata koje HDZ može dati", kazao je Aladrović.

Na pitanje kako se uvijek valovi uhićenja događaju pred izbore, ministar je kazao da on to tako ne povezuje.

"To je jako teško iz ove pozicije komentirati, ja to ne povezujem ni na koji način s predizbornim vremenom i kampanjom, nego smatram da institucije odrađuju svoj posao za koji su plaćene, i koji je u njihovoj domeni", istaknuo je ministar.

 

Komentara 30

HS
hren_sos
15:37 29.05.2020.

Neka policija nastavi s dobrim radom, imaju podrsku od vlade. Ovakvih slucajeva treba biti sto manje u HR

CE
Celesta
15:38 29.05.2020.

Jos cemo se dugo suocavati s problemima kurupcije koje su prosle vlade ostavile iza sebe, ali ovo je dokaz da napredujemo i da ne stojimo na mjestu

TL
Tomo_Loborski
15:36 29.05.2020.

Bravo za premijera Plenkovića i pohvale na borbi protiv korupcije tijekom ovog mandata. Oporba će uvijek naći razlog za kritiziranje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije