Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U DIVULJAMA

Plenković o Milanovićevom prijedlogu: Ako i predsjednik VS-a bude s Hvara, ja ću reći da je to pjesma od izbora

Sveti Petar u Šumi: Županijski odbor HDZ-a održao sjednicu, Mladen Grgeta novi član HDZ-a
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
04.08.2021.
u 18:34

Osvrćući se na kritike predsjednika Zorana Milanovića da je Ustavni sud stranački, Plenković je rekao da je Ustavni sud donosio odluke o Zakonu o sudovima na temelju zahtjeva podnositelja

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu da HDZ i parlamentarna većina nikada nisu bili a priori protiv bilo kojeg kandidata odgovarajući na pitanje o sucu Radovanu Dobroniću kao kandidatu za predsjednika Vrhovnog suda.

Naša je pozicija bila poštovati proceduru, a prethodna kandidatura nije uspjela jer je kandidatkinja bila kandidirana mimo procedure. Tu nije bilo difamiranja niti ponižavanja profesorice Đurđević. Što se tiče suca Radovana Dobronića, ni protiv njega nemam apriori unaprijed ništa. Vidjet ćemo kakav će biti njegov program, što će o njemu kazati nadležni saborski Odbor za pravosuđe i opća sjednica Vrhovnog suda, i nakon toga ćemo donositi odluke, rekao je Plenković u Divuljama.

Na presici smo saznali tko je kandidat, dok još javni poziv traje. Vodite računa o toj metodologiji. Nemam ništa protiv Dobronića, dapače, to je briljantno: premijer porijeklom s Hvara, ministar zdravstva porijeklom s Hvara, pa ako bude i predsjednik Vrhovnog suda porijeklom s Hvara, ja ću reći da je to super, bolje nego što bih ja sam izabrao, dodao je.

Osvrćući se na kritike predsjednika Zorana Milanovića da je Ustavni sud stranački, Plenković je rekao da je Ustavni sud donosio odluke o Zakonu o sudovima na temelju zahtjeva podnositelja koji nije imao nikakve veze s HDZ-om.

Nitko nije mijenjao Zakon o sudovima da bi pritiskao aktualnog predsjednika Republike. Ta teza je promašena i lako oboriva. Treba poštivati proceduru javnog poziva i nakon toga ćemo vidjeti što će biti, rekao je.

Plenković u Divuljama: Hvala vatrogascima na požrtvovnosti

Plenković se danas u Operativno vatrogasnom zapovjedništvu u Divuljama upoznao sa stanjem oko požara i zahvalio vodstvu vatrogasne zajednice i svim vatrogascima na požrtvovnosti u gašenje požara protekla tri dana.

Drago mi je da nije bilo žrtava i da nije bilo šteta na objektima, a kao se najavljuje kiša, nadam se da će se situacija stabilizirati, kazao je.

Rade se veliki napori i vidi se da smo u protekle četiri godine ostvarili velike korake naprijed, jako je dobra sinergija i vatrogasaca i policije, Civilne zaštite, kao i Hrvatske vojske koja je koristila kanadere. Dobra je suradnja sa županijama, gradovima i općinama, a cijeli sustav domovinske sigurnosti pokazuje zavidnu razinu koordinacije, rekao je Plenković.

Na raspolaganju su četiri kanadera i šest air-tractora, i niti u jednom trenutku nije nedostajalo zrakoplova, kazao je Plenković i dodao da je po jedan kanader na remontu i na pomoći u gašenju u Turskoj gdje danima haraju veliki požari.

"Nikada nećemo donijeti odluku koja će nas ostaviti bez alata. Nitko politički ne arbitrira na način da mi pomažemo drugima, a sami ostanemo bez zrakoplova", rekao je Plenković i dodao da će Hrvatska, ako se situacija stabilizira, gledati kako pomoći prijateljima i ubuduće.

Plenković je izrazio zadovoljstvo razvojem turističke sezone, financijskom stabilnosti i reputacijom, te pripremom turističke sezone i kazao da se vidi da su se ljudi zaželjeli Hrvatske.

Sve obalne županije bilježe puno bolje rezultate nego prošle godine. Fiskalizacija od 1. siječnja do 31. srpnja je bolja od 2019. kada smo imali bolju turističku sezonu. Srpanj je bolji za pet posto. Gosti troše više i nadam se da ćemo na kraju biti između 65 i 70 posto rekordne sezone 2019., rekao je Plenković, čestitajući ministrici turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici na odlično obavljenom poslu.

Pozvao je građane da se cijepe i doprinesu sigurnosti destinacije.

VIDEO Pogledajte dramatičnu snimku požara kod Planog

Komentara 28

Avatar horuk
horuk
18:45 04.08.2021.

Vazno je da su na pozicijama domoljubni i dobronamjerni svejedno jesu li danas 6 Dalmatinaca, sutra 8 Zagoraca prekosutra 4 Istrana, ili 5 Hercegovaca... Svejedno! Tko nas djeli po regijama i razlikuje po pravilu nije domoljub cak vecinom i nije "nas".

DU
Deleted user
18:24 04.08.2021.

Po komentarima sprema se juzina, zagrljenima smeta pri izricaju!!

DU
Deleted user
19:45 04.08.2021.

A da oni kupe jos jedno 10 kanadera. Ukinite ciganima socijalnu pomoc i eto svaki mjesec 2 do 3 kanadera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije