Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Plan za definitivno uništenje mafije

Talijanski ministar pravosuđa Angelino Alfano najavio je konačni slom zloglasnih talijanskih kriminalnih organizacija i istaknuo dosadašnje uspjehe u borbi protiv kriminalne "hobotnice".
10. prosinca 2009. u 15:59 2 komentara 2 prikaza
Angelino Alfano
Foto: AFP

RIM – Mafija je na koljenima i uskoro će biti potpuno potučena, izjavio je ministar pravosuđa Angelino Alfano na konferenciji za novinare koju je u palači Madama u Rimu održao s ministrom unutarnjih poslova Robertom Maronijem, koji je, pak, najavio nacionalni protumafijaški plan talijanske vlade od 10 točaka. Maroni je iznio podatke o borbi vlade desnog centra premijera Silvija Berlusconije u njezinu 19-mjesečnom postojanju protiv organiziranog kriminala. Uhićen je 21 bjegunac s popisa od 30 najopasnijih mafijaša Italije. Za vrijeme sadašnje Berlusconijeve vlade uhićeno je 299 mafijaških bjegunaca i zaplijenjene su 2942 nekretnine u vrijednosti od 1,8 milijardi eura. Ukupno je zapljenjeno 11.000 dobara u vrijednosti od 6,2 milijarde eura.

- Akcija protiv organiziranog kriminala bacila je "Cosa nostru" na koljena i uskoro će mafija biti potpuno dotučena - izjavio je Alfano dodavši kako su "stari mafijaški kumovi umrli, a novi se nalaze u zatvorima". U planu od 10 točaka bit će predviđeno i osnivanje nacionalne agencije za "zaplijenjena i popisana dobra kako bi se bolje ocijenila njihova buduća upotreba", najavio je Maroni. Vlada će zatražiti izvanredno zasjedanje parlamenta za raspravu i izglasavanje protumafijaškog plana djelovanja.

A, u četvrtak je talijanska policija zadala još jedan udarac organiziranom kriminalu. Zbog krijumčarenja droge hićeno je 36 osoba, od kojih 29 u Italiji (Rimu, Frosinone, Napulju i Catanzaru) i sedam u Španjolskoj. Među uhićenima je i Silvia Bartoli, žena Carmina Fascianija, šefa te kriminalne organizacije iz Rima. U operaciji, započetoj 2008., zapljenjeno je dobara u iznosu od 15 milijuna eura, kao i 1823 kilograma hašiša i kokaina.

Workers in protective suits take part in the disinfection of Huanan seafood market, where the novel coronavirus is believed to have first surfaced, in Wuhan
GODINU DANA OD PANDEMIJE
Kineski mediji šokirali svijet: COVID-19 nije izbio u Wuhanu, imamo dokaze za to
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
  • Ivana Brkić Ćubela:

    Gluposti a Berluskoni mu je Sef !!!

  • izgnanik:

    stvara se nova koza nostra od nato vojske u afganistanu jer su novi trgovci na terenu i kupuju robu stari im trgovci stvaraju konkurenciju