Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSTA JE KUMOVA

Plan za definitivno uništenje mafije

Angelino Alfano
AFP
10.12.2009.
u 15:59

Talijanski ministar pravosuđa Angelino Alfano najavio je konačni slom zloglasnih talijanskih kriminalnih organizacija i istaknuo dosadašnje uspjehe u borbi protiv kriminalne "hobotnice".

RIM – Mafija je na koljenima i uskoro će biti potpuno potučena, izjavio je ministar pravosuđa Angelino Alfano na konferenciji za novinare koju je u palači Madama u Rimu održao s ministrom unutarnjih poslova Robertom Maronijem, koji je, pak, najavio nacionalni protumafijaški plan talijanske vlade od 10 točaka. Maroni je iznio podatke o borbi vlade desnog centra premijera Silvija Berlusconije u njezinu 19-mjesečnom postojanju protiv organiziranog kriminala. Uhićen je 21 bjegunac s popisa od 30 najopasnijih mafijaša Italije. Za vrijeme sadašnje Berlusconijeve vlade uhićeno je 299 mafijaških bjegunaca i zaplijenjene su 2942 nekretnine u vrijednosti od 1,8 milijardi eura. Ukupno je zapljenjeno 11.000 dobara u vrijednosti od 6,2 milijarde eura.

- Akcija protiv organiziranog kriminala bacila je "Cosa nostru" na koljena i uskoro će mafija biti potpuno dotučena - izjavio je Alfano dodavši kako su "stari mafijaški kumovi umrli, a novi se nalaze u zatvorima". U planu od 10 točaka bit će predviđeno i osnivanje nacionalne agencije za "zaplijenjena i popisana dobra kako bi se bolje ocijenila njihova buduća upotreba", najavio je Maroni. Vlada će zatražiti izvanredno zasjedanje parlamenta za raspravu i izglasavanje protumafijaškog plana djelovanja.

A, u četvrtak je talijanska policija zadala još jedan udarac organiziranom kriminalu. Zbog krijumčarenja droge hićeno je 36 osoba, od kojih 29 u Italiji (Rimu, Frosinone, Napulju i Catanzaru) i sedam u Španjolskoj. Među uhićenima je i Silvia Bartoli, žena Carmina Fascianija, šefa te kriminalne organizacije iz Rima. U operaciji, započetoj 2008., zapljenjeno je dobara u iznosu od 15 milijuna eura, kao i 1823 kilograma hašiša i kokaina.

Ključne riječi

Komentara 2

IB
Ivana Brkić Ćubela
17:12 10.12.2009.

Gluposti a Berluskoni mu je Sef !!!

IZ
izgnanik
17:13 10.12.2009.

stvara se nova koza nostra od nato vojske u afganistanu jer su novi trgovci na terenu i kupuju robu stari im trgovci stvaraju konkurenciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije