Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUKOVLJE

Pankretić otvorio školu za petero učenika vrijednu dva milijuna kn

Pankretić
K.Štedul Fabac/Pixsell
30.04.2010.
u 16:03

– Tamo gdje nema učitelja, liječnika, veterinara i župnika sela ostaju prazna. Privilegiran sam što mogu biti u ovom kraju - poručio je ministar Pankretić.

Stara škola bila je ruševna. Na nastavu smo išli i u vatrogasni dom. Sada smo dobili novu. To je najljepši objekt u selu – poručili su Romano Župčić, Filip, Mihaela, Dominik i Ivan Fudurić. Oni su jedini učenici Područne škole Bukovlje koju je danas svečano otvorio ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić. Gradnja je realizirana u sklopu projekta CEB V. Stara škola srušena je 13. svibnja 2009., a gradnja nove trajala je šest mjeseci. Za uređenje 226 četvornih metara prostora utrošeno je oko dva milijuna kuna. Nakon što je u travnju ove godine dobivena uporabna dozvola, petero učenika s učiteljicom Snježanom Trgović krenulo je na nastavu.

– Tamo gdje nema učitelja, liječnika, veterinara i župnika sela ostaju prazna. Privilegiran samo što mogu biti u ovom kraju i obećajem da ćemo i dalje raditi na projektima koji osiguravaju razvoj Hrvatske na ravnomjeran način – poručio je ministar Božidar Pankretić.

Ravnateljica OŠ Generalski Stol Dijana Zadrović i načelnik Općine Ivan Škrtić podsjetili su da se u javnosti postavljalo pitanje opravdanosti gradnje ove škole, ali da je svečani čin otvorenja najbolji odgovor na to.

– Stara školska zgrada sagrađena još 1939. godine dodatno je oštećena u Domovinskom ratu. Zidovi su se urušavali, strop je padao, a sanitarni je čvor funkcionirao s vodom iz bačve. Uvjeti su zaista bili vrlo loši zbog čega su roditelji djecu upisivali u druge škole. Vjerujem da će se sada situacija promijeniti. Hvala svima koji su omogućili da Bukovlje dobije novu školu – zahvalila je ravnateljica Dijana Zadrović. Karlovački župan Ivan Vučić rekao je da bi Bukovlje danas imalo barem tisuću, a ne 250 stanovnika, da je puno prije napravljen takav školski objekt. Obećao je također da će županija pomoći ako za nekoliko godina Područna škola Bukovlje postane premalena za sve učenike.

Komentara 8

MA
max221
17:38 30.04.2010.

Dvije milje ni za ništa----ogromna škola u Dugoj Resi je udaljena 10 km. Autobusi i vlakovi uredno voze.... Debilizam isto kao i preplaćeno farbanje tunela....

EL
elfenomeno77
17:49 30.04.2010.

ovo je hvale vrijedan potez i dokaz da su svi ravnopravni

RE
rendulic50
18:24 30.04.2010.

Zašto za pet učenika Bravo i treba tako kritičari se ne pitaju ili znaju da tu živi hrvatski puk koji je protjeran politički ili ekonomski .Škola je mala cijena doprinosa tih ljudi u domovinskom ratu i daj bože da se napuni dječicom, bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije