Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USTAVNOPRAVNI STRUČNJAK

Palić: Ne odustane li Milanović od nepoštivanja odluke o COVID potvrdama, bit će to državni udar

 Osijek: Mato Palić, ustavni stručnjak
Dubravka Petric/PIXSELL
03.12.2021.
u 11:27

U Ured predsjednika se dolazi ili na poziv, a drugi način je nikako, osim, teoretski, u slučaju teškog kaznenog djela s validnim sudskim nalogom za pretres, kazao je Milanović.

Ustavnopravni stručnjak Mato Palić komentirao je nedavne izjave predsjednika Zorana Milanovića o kontroli COVID potvrda- 

- Ne odustane li predsjednik države, nakon što bude izmijenjen zakon o zaštiti građana od zaraznih bolesti, od nepoštivanja odluke o predočenju COVID potvrda u svojem uredu, bit će to državni udar, ustvrdio je Palić gostujući u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog". 

Istaknuo je da će Inspektorat doći u dosta nezgodnu situaciju. 

- Ako se to obistini, to vam je po nekoj definiciji državni udar. Dakle, to je korištenje vojske, i njega kao osobe koja je po slovu Ustava vrhovni zapovjednik na način da zabranjuje, dakle da on prenosi naredbu gospodinu Hranju, a onda on vojnicima, da ne puste nikoga u Pantovčak. To nije vojni objekt. To nije vojarna. I ukoliko se to obistini, možemo reći da imamo predsjednika države koji, koristeći svoje ovlasti, jako dvojbeno s aspekta i zakonitosti i ustavnosti, je osoba koja po Ustavu skrbi za usklađeno i stabilno djelovanje tijela državne vlasti, zapravo podriva ustavni poredak države Hrvatske - rekao je. 

Predsjednik Zoran Milanović, podsjećamo, govoreći o kontroli COVID potvrda kazao je kako inspekcija u njegov ured neće ući.

- Ja sam odgovorna osoba, ja upravljam vojskom. Pored vojske ne možete ući u Ured predsjednika. U Ured predsjednika se dolazi ili na poziv, a drugi način je nikako, osim, teoretski, u slučaju teškog kaznenog djela s validnim sudskim nalogom za pretres, kazao je Milanović. 

VIDEO: Hit izjave predsjednika Milanovića: "Macron je garant došao s termosicom kod mene... ", "Ja ne mogu ići kao Česi na luftmadracu, kao prije 30 godina!"

Komentara 29

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
11:35 03.12.2021.

evo ga, adzovski stručnjak iz Osijeka, dugo ga nije bilo....

DU
Deleted user
11:49 03.12.2021.

Zaboravite život kakav je nekoć bio, sloboda više ne postoji! Zločinačka organizacija nam upravlja državo te nas pljačka i porobljuje!

DU
Deleted user
12:35 03.12.2021.

Palić stari HDZ-oac iz Osijeka, da baš tamo gdje svi HDZ-ovci idu po diplomu, da to je onaj koji je rekao da će se HDZ-u ukinuti kazna za Fimi mediju jer su promijenili zakon! Podrška Mladineu i aferi od 700 milijuna kuna gdje moraju platiti samo 15000 kn kazne, Hrvatska je el dorado za kriminalce!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije