Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Palfi će aktivirati svoj mandat, a u Sabor će ići netko treći s liste'

S tiskovne konferencije gospodina Bunjca izašla je netočna informacija kako je kolegica Vladimira Palfi tražila aktivaciju svog mandata u Hrvatskom saboru, što se lako može provjeriti s nadležnim tijelima Sabora, poručili su iz Živog zida
07. lipnja 2019. u 13:40 24 komentara 3124 prikaza
Vladimira Palfi
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Živi zid demantirao je izjavu saborskog zastupnika Branimira Bunjca da je potpredsjednica Živog zida Vladimira Palfi zatražila aktivaciju svog mandata u Hrvatskom saboru, navevši kako će ''zbog nastalih okolnosti'' Palfi to učiniti tek sljedeći tjedan, a u Sabor će, kako tvrde, ići netko treći sa liste.   

Branimir Bunjac Prelomio Bunjac: Odlučio sam. Izlazim iz Živog zida

"S tiskovne konferencije gospodina Bunjca izašla je netočna informacija kako je kolegica Vladimira Palfi tražila aktivaciju svog mandata u Hrvatskom saboru, što se lako može provjeriti s nadležnim tijelima Sabora. Nitko nije još tražio aktivaciju mandata, ali zbog nastalih okolnosti kolegica Palfi to će učiniti sljedeći tjedan, a u Sabor će ići netko treći s liste", stoji u priopćenju Živog zida.

Video: Ivan Pernar izašao iz Živog zida

Saborski zastupnik Branimir Bunjac u petak je izvijestio da je napustio svoje bivše stranačke kolege i izišao iz Živog zida, a najkasnije u roku osam dana napustit će i Hrvatski sabor.

U izjavi novinarima Bunjac je objasnio da više neće biti saborski zastupnik jer će potpredsjednica Živog zida Vladimira Palfi, koja je i supruga predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića, aktivirati mandat koji trenutačno on konzumira kao njezina zamjena u Saboru, ili će on sam podnijeti ostavku na dužnost saborskog zastupnika jer taj mandat pripada Živom zidu.

Konferencija za medije Živog zida Nino Raspudić Jedna briselska plaća srušila Živi zid

 "Sada postajem neovisni zastupnik, na redu je Palfi koja je prije deset dana napisala zahtjev za aktivaciju mandata, a ako ona to ne učini, podnijet ću ostavku i vratiti se na svoje radno mjesto u osnovnoj školi", rekao je Bunjac. Pojasnio je da će još osam dana biti nezavisni zastupnik u Hrvatskom saboru, koliko je potrebno da se provede procedura aktiviranja mandata.

Video: Raskol u Živom zidu

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
 • zole:

  mislio je da će ući u Europarlament i imati još puno veću plaću, a sad će izgubiti i onu našu saborsku. pohlepa ga je skupo koštala

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  otpisani ste...

 • Avatar Danfanielleonard
  Danfanielleonard:

  Vidoviti Branimir osniva Hrvatsku stranku babe Vange