Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živi zid:

'Palfi će aktivirati svoj mandat, a u Sabor će ići netko treći s liste'

Vladimira Palfi
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
07.06.2019.
u 13:40

S tiskovne konferencije gospodina Bunjca izašla je netočna informacija kako je kolegica Vladimira Palfi tražila aktivaciju svog mandata u Hrvatskom saboru, što se lako može provjeriti s nadležnim tijelima Sabora, poručili su iz Živog zida

Živi zid demantirao je izjavu saborskog zastupnika Branimira Bunjca da je potpredsjednica Živog zida Vladimira Palfi zatražila aktivaciju svog mandata u Hrvatskom saboru, navevši kako će ''zbog nastalih okolnosti'' Palfi to učiniti tek sljedeći tjedan, a u Sabor će, kako tvrde, ići netko treći sa liste.   

"S tiskovne konferencije gospodina Bunjca izašla je netočna informacija kako je kolegica Vladimira Palfi tražila aktivaciju svog mandata u Hrvatskom saboru, što se lako može provjeriti s nadležnim tijelima Sabora. Nitko nije još tražio aktivaciju mandata, ali zbog nastalih okolnosti kolegica Palfi to će učiniti sljedeći tjedan, a u Sabor će ići netko treći s liste", stoji u priopćenju Živog zida.

Video: Ivan Pernar izašao iz Živog zida

Saborski zastupnik Branimir Bunjac u petak je izvijestio da je napustio svoje bivše stranačke kolege i izišao iz Živog zida, a najkasnije u roku osam dana napustit će i Hrvatski sabor.

U izjavi novinarima Bunjac je objasnio da više neće biti saborski zastupnik jer će potpredsjednica Živog zida Vladimira Palfi, koja je i supruga predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića, aktivirati mandat koji trenutačno on konzumira kao njezina zamjena u Saboru, ili će on sam podnijeti ostavku na dužnost saborskog zastupnika jer taj mandat pripada Živom zidu.

 "Sada postajem neovisni zastupnik, na redu je Palfi koja je prije deset dana napisala zahtjev za aktivaciju mandata, a ako ona to ne učini, podnijet ću ostavku i vratiti se na svoje radno mjesto u osnovnoj školi", rekao je Bunjac. Pojasnio je da će još osam dana biti nezavisni zastupnik u Hrvatskom saboru, koliko je potrebno da se provede procedura aktiviranja mandata.

Video: Raskol u Živom zidu

Komentara 24

CA
car099
14:13 07.06.2019.

mislio je da će ući u Europarlament i imati još puno veću plaću, a sad će izgubiti i onu našu saborsku. pohlepa ga je skupo koštala

Avatar rubinet
rubinet
14:06 07.06.2019.

otpisani ste...

DL
dr Luigi
15:43 07.06.2019.

Samo su pare bitne,maske su pale, očekujem da će živi stid nestati sa scene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije