Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Stožer nam je presudio! Restorane i kafiće planiraju otvoriti tek u ožujku'

Služimo samo kao tampon zona, kao nekakav štit koji preuzima udarce i kritike naših kolega, naveli su
20. siječnja 2021. u 20:04 40 komentara 4446 prikaza
Marin Medak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Nacionalna udruga ugostitelja ponovno je uputila oštar apeli Vladi vezan uz epidemiološke mjere i činjenicu da su ugostitelji svoja vrata morali zatvoriti prije gotovo dva mjeseca, a popuštanje još nije ni blizu.

Stožer neće mijenjati aktualne epidemiološke mjere do 31. siječnja O NEKIM ODLUKAMA STOŽERA PONOVO ĆE ODLUČIVATI USTAVNI SUD Je li zabrana okupljanja, kretanja i rada teretana u skladu s ustavom?

- Iz izvora bliskog Stožeru tvrde da su prvi na redu za otvaranje oni za koje smatraju da su se najbolje nosili sa cjelokupnom situacijom, aludirajući na hotele, koji su ionako otvoreni, započeli su u svojoj objavi iz Udruge, govoreći neslužbeno kako će se restorani otvoriti tek početkom ožujka, a kafići navodno tek nekoliko tjedana kasnije.

- Po svemu iznesenom, Stožer je odlučio nesmotrenim odlukama, bez uključivanje struke u definiranje akcijskog plana otvaranja, presuditi sektoru ugostiteljstva, nastavljaju, smatrajući takve odluke neprihvatljivima.

- Od prvog dana primjene Odluke Stožera koja je označila drugi lockdown sektora ugostiteljstva, apeliramo i nudimo rješenja na sve uočene nedostatke odluke. Vjerujemo da će i USRH, sukladno najavama, krajem mjeseca razmotriti iste.

FILE PHOTO: German Chancellor Merkel meets Armin Laschet in Duesseldorf STARIJIMA IH DIJELE BESPLATNO Bavarska uvela obavezno nošenje FFP2 maski

- U jednom smo se trenutku i obuzdali od kritiziranja Stožera kako bismo im smanjili teret koji nose na leđima i na taj način omogućili smirenije rasuđivanje i donošenje kvalitetnijih odluka, sve u nadi kako će one ići u najboljoj namjeri i uzimajući u obzir sve relevantne parametre i čimbenike koji imaju utjecati na donošenje odluka, govore.

- No, u zbilji smo služili, a i dalje služimo samo kao tampon zona, kao nekakav štit koji preuzima udarce i kritike naših kolega, čiju sudbinu i sami dijelimo, jer za razliku od HOK-a i HGK-a čije smo poslove preuzeli zbog njihove inertnosti ili nesposobnosti, mi nismo plaćeni prisilnim nametima, već vlastitim radom u struci koja trpi najveći teret ove krize, bez adekvatnog obeštećenja, bez pravih argumenata i u strahu hoće li uopće dočekati sutra, naveli su u objavi te upozorili kako ''sve teže uvjeravaju kolege ugostitelje da Stožer radi sve u najboljoj namjeri''.

KONAČAN PAD SEKTORA UGOSTITELJSTVA U REŽIJI STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE RH Procurili su prvi obrisi radnog dokumenta koji...

Objavljuje Nacionalna udruga ugostiteljaSrijeda, 20. siječnja 2021.

Zbog svega navedenog, predsjednik Udruge Marin Medak i potpredsjednik Vedran Jakomirić podnijeli su ostavke.

- Smatraju da je nastavak monologa od strane Stožera bez glasa struke čisti iskaz nepovjerenja prema svima čija se prava ograničavaju njihovim odlukama, naveli su razloge.

AUSTRIJA Kurz: Lockdown produžen do 7. veljače - veći razmak i FFP2 maske obvezne od 25. siječnja

- Mi smo legalisti, poštujemo zakon i pridržavamo se svim mogućih propisanih mjera, ali ovim putem pozivamo na novi dijalog, na pružanje jednakih uvjeta i šansi za preživljavanje svima, kako bismo možda ulovili i posljednji vlak koji može spriječiti da dođe to toga da se dijalog za stolom zamijeni onim na ulici, kakvom svjedočimo posljednjih dana u Italiji, Austriji, Poljskoj i drugim zemljama Europe, zaključili su.

 

NEVJEROJATNO!
Fotografija s vjenčanja otkrila tajnu njezina supruga: 'Posumnjala sam kad sam vidjela muževe sestre'
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
 • Avatar lijevipokvarenibrisač
  lijevipokvarenibrisač:

  Nikome Stožer nije presudio. Ove izjave treba vas biti stid i sramota. Da je Stožer prisiljen na ovakve korake na tome je većina vlasnika kafića i ostalih ugostitelja radila nepoštujući mjere koje su mogle biti poštivane ali nistje htjeli. Sada ... prikaži još! izigravati žrtve. Ne, niti je pristojno a niti je istina. I mnogi drugi podnose žrvu - jer nije nam cilj mrtivima kod vas ispijati kave. Trebao bi i vaš cilj biti da imate i goste. U medijima pokušavate prikazati kao da je samo vas, jadne, boge siromake iz ugostiteljstva pogidlo. Ne, nije istina i ovakvog se populizma smijete stidjeti do onog crnila kojeg bacate na Stožer. Sram vas bilo.

 • Pipiripii3:

  Ma kakvi kafići, nikad ih više ne treba otvoriti, a niti restorane previše je to skupo. Super je ta korona, živjela korona, smrt narodu.

 • Mimosvijet:

  A u BiH sve radi bez prestanka pa je svejedno pad broja oboljelih veći nego u Hrvatskoj. Kako to? Svi znamo odgovor.