Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakov pečat

Osoba godine BiH - ubijena humanitarka, sestra Lukrecija

pečat
Foto: Zoran Grizelj
1/3
02.03.2012.
u 23:35

Pečat i filmskoj divi: Osobom godine u svijetu proglašena je glumica Angelina Jolie.

Sa suzama u očima i toplim ljudskim pljeskom prepuna dvorana Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru pozdravila je odluku čitatelja i uređivačkog kolegija bh. izdanja Večernjeg lista da osobom godine proglasi sestru Lukreciju Mamić, humanitarku koja je žrtvovala život u Burundiju pomažući siromašnima i ostavljenima.

Poštovateljica različitosti

Prvi je to put da Večernji list BiH jedno priznanje dodijeli posthumno za osobu koja je dala najsnažniji pečat 2011. 
“Moram priznati da mi je kao redovnici neugodno primati nagrade pa makar to bilo i u ime velike Isusove učenice poštovateljice različitosti. Bila je osoba koja je bila sretna što nije bila bogata materijalno. Nije imala ništa. Bila je sretna samo zato što je mogla služiti”, rekla je primajući priznanje časna sestra Lucija Baturina. Na objavu osobe godine i riječi sestre Baturine cijela je dvorana bila ispunjena emocijama, a zaplakali su čak i vodeći politički dužnosnici pa i predstavnici međunarodne zajednice u toj zemlji.

Osobom pak godine u svijetu proglašena je Angelina Jolie kojoj je glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković uručio priznanje za vrijeme njezine premijere filma ‘U zemlji krvi i meda’ u Sarajevu koji je izazvao brojne kontroverze u ovoj zemlji i cijeloj regiji Balkana. Manifestaciju Večernjakova pečata izravno je prenosila bosanskohercegovačka televizija kao i program HRT plus za dijasporu te Radio televizija Republike Srpske.

Vištica - zvijezda godine

Ukupno je dodijeljeno petnaest priznanja a u ostalim kategorijama za humanista godine proglašen je mostarski liječnik podrijetlom iz Gane 
Benjamin Markin, dok je kulturni događaj godine proglašeno Mostarsko proljeće. Znanstvenik godine je genetičar Damir Marjanović, a liječnik Vjekoslav Jeleč iz bolnice Dubrava je dobio priznanje ‘Naše gore list’. Najbolji sportski kolektiv je Košarkaški klub iz Širokog Brijega dok je događajem godine proglašeno imenovanje novog Vijeća ministara a priznanje je primio premijer Vjekoslav Bevanda.Uz ostale u kategoriji zvijezda godine priznanje je dobila zvijezda serije Larin izbor, Mostarka Ornela Vištica.

Ključne riječi

Komentara 4

DR
drug
02:49 03.03.2012.

Šta je sa Dodika velikog humanitarca

PA
Papuk
09:53 03.03.2012.

Trebalo je pisati...Što je sa Dodikom,velikim humanitarcem???Drugovi su kao i obicno nepismeni pa moras mozgati da bi shvatio sto to oni zele reci...

OB
-obrisani-
13:47 03.03.2012.

Normalno da Republika Srpska sa ovakvim glupostima nema nikakve veze jer nema hvala bogu nikakvih dodirnih tačaka sa ovom bh džamahirijom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije