Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Osam godina zatvora jer je bez povoda izbo dvojicu studenata

Petar Mur (1)
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
11.06.2010.
u 13:17

Mur je danas na glavnoj raspravi rekao da on to nije učinio, ali da se toga dana većinom ne sjeća jer je bio u alkoholiziranom stanju.

OSIJEK - Petar Mur (46) iz baranjskog Meca danas je na Županijskom sudu u Osijeku proglašen krivim za pokušaj ubojstva studenata Marija Poljaka i Davora Čičeka koje je bez ikakva povoda 20. siječnja ove godine izbo u osječkoj Zvonimirovoj ulici. Nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora.

Podsjetimo, mladići su toga dana oko 17.30 sati Zvonimirovom ulicom išli na večeru u Studentski centar. S leđa im je prišao okrivljeni Mur i zadao im ubodne rane nožem te pobjegao. Studenti su završili u osječkoj bolnici s teškim tjelesnim ozljedama.

>>Nasred ulice izbo studente i pobjegao

Mur je danas na glavnoj raspravi u svojoj obrani rekao da on to nije učinio, ali da se toga dana većinom ne sjeća jer je bio u alkoholiziranom stanju.

Policija ga je uhitila osam dana nakon događaja nakon što je obavila desetke obavijesnih razgovora, pregledala sve videozapise snimljene u blizini mjesta događaja te dovela osam osoba na prepoznavanje.

Nepravomoćnom presudom određeno mu je i obvezno liječenje od alkoholizma, a produljen mu je i pritvor.

Komentara 2

OB
-obrisani-
20:24 11.06.2010.

Nevjerovtno pa ubojice dobijaju manje od ovog! Ajme u kojem nam je stanju sudstvo!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar stravaxx
stravaxx
16:42 11.06.2010.

a dj imao povod dobio bi manje. pouka. imajte povod dobit ćete manje. ovako bez povoda dobivate više. tragično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije