Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAO PREGAZITI POLICAJCA

Traje velika potraga u dvije županije: 'Mislimo da je osoba opasna. Inzistirat ćemo na tome da ga pronađemo'

Potraga za Ivanom Božićem
Foto: PU splitsko dalmatinska/ Milan Sabic/Pixsell
1/16
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.12.2022.
u 00:33

Svi izlazi i ulazi u Split su pod ​​nadzorom policije koja zaustavlja vozila, te su se tijekom srijede popodne stvarale velika prometne gužve

Još uvijek traje velika akcija policije koja traga za 29-godišnjim Ivanom Božićem koji je u noći s utorka na srijedu Golfom u središtu Splita srušio mladog policajca koji ga je pokušao zaustaviti. Potraga za automobilom i vozačem počela je odmah nakon što se Božić u Ulici Domovinskog rata nešto prije jedan sat nije zaustavio na policijski znak stop, nego je automobilom snažno udario 20-godišnjeg policajca vježbenika, te pobjegao. Češlja se cijeli Split i okolica, a potraga za bjeguncem se proširila i na Šibensko-kninsku županiju. U međuvremenu se oglasio i otac Ivana Božića koji je sina pozvao da se preda. Ozlijeđeni policajac trenutno je u bolnici i pri svijesti je. 

Tijek događaja:

23:47 - Otac 29-godišnjeg Ivana Božića za kojim traje potraga jer se dovodi vezu s napadom na policijskog službenika na kojeg je naletio automobilom, a koji se dogodio noćas oko 00.50 sati u ulici Domovinskog rata u Splitu dao je izjavu za Slobodnu Dalmaciju. "Pozivam svog sina da se preda, to mu je najpametnije rješenje - riječi su Ante Božića, oca Ivana Božića. Očajni otac tvrdi da je Ivan tijekom dana kontaktirao sestru i da je vrlo vjerojatno da će se predati u pratnji svog odvjetnika. O svemu su obavijestili policiju i nadaju se pozitivnom ishodu.

Prije toga Ante Božić oglasio se na svom Facebooku. 

23:00 - Kako doznaje Slobodna Dalmacija, policijska potraga za Ivanom Božićem (29) proširila se i na susjednu Šibensko-kninsku županiju. Prema dostupnim informacijama, splitska policija je zatražila pomoć kolega iz susjedne policijske uprave kako bi se nadziralo jedno od naselja u Općini Unešić. Radi se o Čvrljevu, odakle je porijeklom obitelj 29-godišnjaka te postoji mogućnost da krene u tom pravcu kako bi našao zaklon kod nekog iz tog kraja.

22:00 - "Potraga je u intenzivnoj fazi. Dakle, već od 00:50, nakon događaja, nakon kaznenog djela pokušaja ubojstva policijskog službenika, pokrenuli smo niz policijskih aktivnosti i obavljamo policijske poslove na terenu. Zapravo, vršimo pregled i pretragu terena. Tražimo osumnjičenog za ovo kazneno djelo", rekao je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić za Dnevnik Nove TV.

Rekao je i kako su angažirane sve operativne snage. "Svi rodovi policije su uključeni i želimo danas raščistiti tu situaciju i dovesti mir na ulice", dodao je.

"Sinoć u 00:50 osoba je vozilom naletjela na policijskog službenika. To sigurno nije karakteristika uobičajene svakodnevice na ulicama Splita. Zbog toga razloga mislimo da je osoba opasna. Mi ćemo inzistirati na potrazi, ako treba cijelu noć i cijeli dan i koliko bude trebalo", istaknuo je Marendić.

Foto: PU splitsko-dalmatinska


20:44 - Kako javlja Slobodna Dalmacija, policijska potraga za Ivanom Božićem (29) proširila se i na susjednu Šibensko-kninsku županiju. Nadzire se, piše taj dnevni list, jedno od naselja u općini Unešić. 

19:00 - Kako nam javlja čitatelj iz Splita, u gradu je opsadno stanje. Policijski automobili jure na sve strane. Zbog kontrole vozila stvorile su se gužve na cestama oko Splita, Solina, Klisa,Omišu... Policija je naoružana dugim cijevima. 

Specijalna policija obavila je pretragu i oko bolnice na Firulama. Ekstenzivna kontrola svih vozila provodi se na svim ulazima, odnosno izlazima iz grada.

Nesreća u kojoj je teško ozlijeđen policajac, podsjetimo, dogodila se u ulici Domovinskog rata. Kako je ranije izvijestila Policijska uprava splitsko-dalmatinska, tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa, 20-godišnji policijski službenik izdao je naredbu za zaustavljanja vozila, međutim vozač se oglušio, ne zaustavljajući se, niti usporavajući. 

Komentara 38

DU
Deleted user
19:14 30.11.2022.

Da se radi o obicnom civilu koji je nastradao na ovakav nacin prstom nebi mrdnuli da nadu krivca. Evo vam cisti primjer sestara Filipovic iz Rijeke iz 2006.

Avatar IliHrvatskaIliNišta
IliHrvatskaIliNišta
20:42 30.11.2022.

Pedofilčinama ne objavljujete slike, a ovom ste ćunjku odmah izložili?

DQ
Dq
17:42 30.11.2022.

Pretpostavljam da je službenik stajao uz cestu , a nije naglo skočio ispred vozila , ko presretač , tako da nema olakotnih okolnosti za ovog lika. Brza i efikasna akcija , a dalje je u rukama pravosuđa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije