Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Šamar' policiji

Opsada trajala 15 sati, a Splićanin pucao iz pištolja 'plašljivca'

split (1)
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell
1/3
28.06.2013.
u 17:00

Kako nam je ispričalo više ljudi, B. P. pod prozorom drži olupinu auta po kojoj se djeca rado penju i igraju, a u srijedu mu je prekipjelo i gurnuo je jednog dječaka

Bogdan Perović koji je od četvrtka popodne do petka rano ujutro držao u napetosti cijelu Washingtonovu ulicu u Splitu nije uopće pucao iz pravog pištolja sa svog balkona zbog čega je pod opsadom specijalne i temeljne policije bio cijeli kvart u kojem živi. Kako nam je potvrdila glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske Ana Ćepić, prilikom pretresa stana u koji su specijalci upali u petak ujutro u 5.10, pronađen je samo pištolj koji nema ubojito djelovanje, odnosno obični starter ili "plašljivac", kako ga neki zovu.

S obzirom na to da je u petak popodne još uvijek trajala kriminalistička obrada nad Perovićem, još se ne može govoriti hoće li biti promjena u tretiranju njegova djela, odnosno hoće li biti riječ o nekom obliku općeopasne radnje, pokušaju ubojstva ili samo prekršaju protiv javnog reda. Kad su u petak rano ujutro, desetak minuta nakon 5 sati, specijalci upali u stan 60-godišnjeg Perovića, okončana je drama koja je 15 sati u napetosti držala cijelu mirnu stambenu četvrt u blizini Gripa. Prema policijskim informacijama, Perović prilikom uhićenja nije pružao nikakav otpor, možda već i iscrpljen igrom živaca s policajcima koji su njegovu zgradu držali u okruženju.

Odmah je odveden u policijsku postaju na ispitivanje, u stanu je obavljen očevid, a Perović je navodno prilikom uhićenja vikao "nisam počinio nikakvo kazneno djelo". Kao što je poznato, Perović se u svom stanu u prizemlju zgrade u jednom od najmirnijih splitskih kvartova zabarikadirao u četvrtak u 15.30. Kako nam je ispričalo više susjeda, Perović pod prozorom drži olupinu automobila po kojoj se djeca rado penju i igraju se, a u srijedu mu je prekipjelo i gurnuo je jednog dječaka. Dječakov otac došao je sljedeći dan kod Perovića, porječkao se s njim, da bi on potom otišao u stan, izašao na balkon i ispalio nekoliko hitaca iz, sada je jasno, "plašljivca". Policija je okružila zgradu i blokirala sve prilaze, evakuirala je obližnji dječji vrtić i počelo je čekanje.

Pokušavali su ga izmamiti i uz pomoć prijatelja i rodbine, prijetnjama i iscrpljivanjem, ali jedino što su postigli jest da je Perović nešto iza ponoći izašao iz zamračenog stana na balkon i ponovo ispalio nekoliko hitaca u noć, da bi se odmah povukao. Pet sati poslije specijalci su očito iskoristili priliku kad je Perović već malaksao, upali su u stan bez korištenja sile vezali izgrednika lisicama i priveli ga.

>>Okončana drama u Splitu! Priveden muškarac koji je pucao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije